© Rootsville.eu

Nelson Blanchard (US)
tiltle: Seldtitled
music: Blues
release date: march 15, 2023
label: White Car Records
info artist: Nelson Blanchard
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2023


Nelson Blanchard werd geboren op 13 januari 1953. Op de prille leeftijd van 10 trad hij al op in clubs met The Richard Brothers, een populaire lokale groep uit Pierre Part, LA (de geboorteplaats van Nelson). Hij studeerde muziek op de lagere en middelbare school en speelde in speciale staats- en districtsbands (waaronder de Governor's Honour Band). Hij studeerde muziekonderwijs aan LSU en Nicholls State University. Nelson heeft gedurende zijn 35-jarige carrière met verschillende groepen opgetreden, evenals met solisten als Percy Sledge, Ernie K-Doe, Irma Thomas, Kenny Neal en Tareva Henderson.

Blue-eyed soul wordt opgediend door zanger Nelson Blanchard, die zijn eigen composities mixt met enkele standards en de uit Nashville afkomstige Dan Tyler. Er is een kernteam van David Hyde/b, Eddie Bayers/dr en David Grissom-Brent Mason/g met soms een blazerssectie van Jason Parfait/sax en Ian Smith/blazers, evenals een wisselende verzameling gasten.

Blanchard werkt goed op gospel getinte stukken als "(I'm Not Just" Anybody's Fool" en de mix van orgel en Strat op "Far Cry". Een Cajun-verbogen "My Heart's In Louisiana" brengt wat accordeon en vocale gast Dan Scneider ", met strijkers op "Teach Me Tonight" een smakelijke uitnodiging. Er is zelfs een vleugje hoorns met een C&W-gevoel bij "I'm Leaving It Up To You met Tareva Henderson die meedoet aan de microfoon, en Blanchard laat zien dat hij boogie in zijn botten op een cruisende "Big I-10" die zelfs wat motortoeren bevat. Arbeidersrechten worden betaald.


tracks:

01 The Girl Doesn't Love You
02 Anybody's Fool
03 Treat Your Lady Right
04 My Heart's In Louisiana
05 Teach Me Tonight
06 Big I-10
07 Free Bird In The Wind
08 Twenty Years Ago
09 Please
10 Far Cry
11 Im' Leaving It Up To You