© Rootsville.eu

Nick Wade (US)
tiltle: Feeling Good is Good Enough
music: Blues
release date: september 15, 2023
info artist: Nick Wade
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2023


Nick Wade's reis als muzikant begon 32 jaar geleden, toen hij op vijfjarige leeftijd zijn eerste les kreeg. Hij kreeg les van zijn grootvader, Johnny Wade, een professionele jazzmuzikant die speelde met Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Freddie Slack en vele anderen. Johnny kon ruim tien blaasinstrumenten bespelen, waaronder de mondharmonica en piano.

Nick herinnert zich nog steeds die eerste les van zijn opa. "Mijn opa liet me zien hoe ik de trainerfluit moest vasthouden, hij speelde een korte melodie, en ik speelde die meteen voor hem terug." Dit maakte indruk op Wade's grootvader. De oudste Wade kwam een of twee keer per jaar op bezoek, gaf een korte les en liet oefenmateriaal achter; Nick toonde echter nooit veel interesse. Pas op 22-jarige leeftijd begon Nick eindelijk serieus met muziek om te gaan. Hij leerde zichzelf snel gitaar en begon elektrische blues in Chicago-stijl te spelen, maar het zou de muziek van bluesman Robert Johnson zijn die de katalysator werd voor een totale toewijding aan countryblues en spirituele muziek.

Na Nick's toewijding aan muziekstudie en het aanscherpen van zijn vaardigheden, ontving hij een uitnodiging om te spelen op het legendarische Bentonia Blues Festival in Bentonia, Mississippi. Kort daarna volgde aandacht van platenlabels en verschillende mensen uit de entertainmentindustrie. Tegenwoordig treedt Nick op met opmerkelijke muzikanten en festivals en exploiteert hij een virtuele muzieklocatie genaamd "Overall Junction", waar de grootste namen in de countryblues samenkomen. Nick is een nederige man die Christus, die hij beschrijft als zijn schepper, waardeert omdat hij hem “een goed oor en ritme in zijn ziel” heeft gegeven, en zijn moeder en opa voor hun muzikale opleiding toen hij nog een kind was.


tracks:

1. Sky Line Drive
2. Sing With The Angels
3. Broke And Busted
4. Ease On Down The Road
5. Lonesome Copperhead Snake
6. Ragamuffin
7. When You Bury My Body
8. The Broken Hearted Man
9. Down The Way
10. Engineer Blues
11. Crucifixion
12. Raggin’ My Blues Away