© Rootsville.eu

Nick Steed (UK)
tiltle: Influential Guidance
music: Funk - Jazzfunk - Soul
release date: 2023
info artist: Nick Steed


© Rootsville 2023


Nick is een freelance keyboardzanger gevestigd in Stockport, South Manchester, gespecialiseerd in jazz, rock en blues en treedt op in heel Groot-Brittannië en Europa. Hij is een hoog aangeschreven muzikant die wordt erkend voor zijn songwriting en productie door internationale artiesten als Lenny Castro (Toto, Al Jarraeu, John Mayer), Lil John Roberts (Snarky Puppy), Francis Dunnery (It Bites), Mike Lindup (Level 42).

Alhoewel zijn agenda de laatste periode bepaald werd door de touragenda van Coloseum vondt Nick Steed nog de tijd om terug een solo album te gaan opnemen. Op deze 'Inflential Guidance' vinden 8 nummers terug die allemaal wel enige jazz en funk invloeden met zich meedragen. Het album is een verzameling nummers en stijlen die Nick's hebben beïnvloed speel- en schrijfstijl door de jaren heen vanaf het opgroeien in de jaren zeventig & Jaren '80, waarin hij werd geleid tot de speler die hij nu is, met collega bandmuzikanten van beide bands Clem Clempson/Kim Nishikawara (Colosseum), Greg Morgan (Dare/Optimystik Visionairs), John Sandham (Optimystik Visionaries), Peter Mason (Nick Steed 5), Steve Gibson (Triest cafe, Norman Beaker) en terugkerende speciale gast die optrad op zijn Nieuwste Optimystik Visionaries-album Lenny Castro (Toto, John Mayer, Steve Gadd) ook met Mike Smith en Jamie Brownfield op Trumpet.

Openen doet het album met 'Yesterday's Blues' een funky dansnummer dat ergens ligt tussen de funk 'n soul van 'Earth Wind & Fire' en de sound van onder meer een Al Jarreau. Ook 'Take Your Change' heeft die laiback stijl in zich om lekker van te genieten op de soulviolle grooves van Nick's black & white keys.

Het ganse album wordt als easy listening beschouwd ook al nodigen de funky rifjes soms uit tot het wagen van een danspasje zoals op 'Suzie'. Het alsbum wordt als dusdanig dan afgesloten met 'Save My Blues For A Rainy Day '

 

 

tracks:

01 Yesterday's Blues
02 Take Your Change
03 Route Jam
04 Suzie
05 Jack 'n Jill
06 Luckless Pedestrain
07 Things You Said I Would
08 Save My Blues For A Rainy Day