© Rootsville.eu

Nigel Mack (US)
tiltle: Back In Style
music: Blues
release date: june 01,2023
label: Blues Attack Records
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Nigel Mack


© Rootsville 2023


Back In Style' is het vierde album van Chicago's 'triple blues threat'. Het levert een zinderende fusie van traditionele en hedendaagse bluesharp & slide-gitaar! Opgenomen in Chicago door Grammy & Blues Award-winnende producer/engineer Michael Freeman, bevat 'Back In Style' opvallende optredens van enkele van de beste bluesmuzikanten van 'Windy City'! De 12 originele nummers op dit nieuwe album bouwen voort op Mack's afkomst als muzikant, songwriter en platenproducent, met hoogwaardige productie, terwijl ze de eerlijkheid van de blues omarmen!

Chicago blues ‘triple threat’ (slide gitaar, mondharmonica en zang) Nigel Mack levert een energieke show die bluesklassiekers combineert met de punch van hedendaagse originele blues. Nigel Mack schakelt naadloos tussen instrumenten en is er allemaal even bedreven in. Dit zijn talenten die zijn aangescherpt door jaren van meedogenloos toeren ter ondersteuning van zijn veelgeprezen cd's, Devil's Secrets, Road Rage en High Price to Play. Nigels nieuwste release, het bekroonde, geheel originele Devil's Secrets, was de #1 Canadese blues-cd van 2012, landelijk in Canada op Galaxy Satellite radio (Canada's antwoord op Sirius/XM) en won een prijs van Chicago's Windy City Blues Society . Mack's originele composities zijn te zien geweest op televisiesoundtracks 'Dawson's Creek', 'The Street' en 'Time of Your Life'.

Nigel Mack, geboren in Saskatoon en voormalig inwoner van Vancouver, woont en treedt op in 'the home of the blues', Chicago, IL sinds 2003. In de loop der jaren hebben 'Nigel Mack & the Blues Attack' meer dan een miljoen mijl afgelegd in Noord-Amerika en Europa en ze hebben overal op de beste blueslocaties gestaan. Ze stonden zes keer op het wereldberoemde ‘Chicago Blues Festival’ en toerden door vrijwel de hele Verenigde Staten en het grootste deel van Canada. Mack's dynamische podiumshow is overal een favoriet in clubs en festivals.

tracks:

01. Sometimes It's Better To Lose
02. Land Of Greed
03. Who Is He
04. Three Words
05. The Letter
06. Blue Is Still Blue
07. Dear CBC
08. The Sellout
09. Long Time Running
10. Cry To Me
11. My Friend
12. No
13. It Must Have Been Love
14. Beautiful You
15. Hold Back The River