© Rootsville.eu

Ole Lonesome (US)
tiltle: Tejas Motel
music: Blues
release date: july 14, 2023
info artist: Ole Lonesome


© Rootsville 2023


Geboren in de oliemoerassen van Beaumont, TX, en opgegroeid met de blues, is Ole Lonesome een rock & roll band met een oor gericht op het verleden en laarzen op de toekomst. Met hun liefde voor toon en elektrische live-optredens proberen Zachary Feemster, J. Wesley Hardin, Gregory Mosley, Jimmy Devers en Greg Achord de kleuren van vervlogen decennia opnieuw te creëren en hun muziek door de stratosfeer te voeren.

Ole Lonesome is een blue collar-swamprockband met een luisterend oor naar het verleden en laarzen naar de toekomst. Met hun liefde voor toon en elektrische live optredens, proberen Zachary Feemster (zang en gitaar), J. Wesley Hardin (bas), Gregory Mosley (toetsen), Jimmy Devers (drums) en Greg Achord (gitaar) de kleuren van vervlogen decennia opnieuw te creëren en hun muziek door de stratosfeer te leiden. Ole Lonesome sloot zich aan bij labelhoofd / co-producer Mike Zito in Dockside Studio in Maurice, Louisiana, om het nieuwe album op te nemen.

"Na een optreden in Deep Ellum viel mijn oog net buiten de stad bij de snelweg op, een oud bord met de tekst 'Tejas Motel'", legt Zachary Feemster uit over de oorsprong van de titel van het album. “Ik wist meteen dat dit mijn inspiratie voor het album was en ik moest deze plek beschrijven met de titels en teksten. Toen we begonnen met schrijven, kwamen de nummers moeiteloos en werden ze allemaal een speler in het verhaal van Tejas Motel. De riffs waren tuftig, de sfeer gruizig en ze zaten comfortabel in die grungy motelstoel. Als je naar het titelnummer luistert, denk ik dat je echt de visie begrijpt die we probeerden over te brengen. Ik zou het niet noodzakelijkerwijs een conceptalbum noemen, maar ik kan zeker zeggen dat als elk nummer een personage was, ze elkaar goed zouden kennen. De energie tussen de nummers versterkt de visie en brengt het verhaal van Tejas Motel tot leven.”

"Ik ken Zach Feemster al 20 jaar", zei Mike Zito bij de aankondiging van de ondertekening. “Hij toerde met mij en mijn band in 2011 voor mijn Greyhound-album. Deze groep die hij heeft samengesteld is een serieuze rock-'n-roll-bluesmachine. Ze hebben het vuur van Zuidoost-Texas in hun hart en het gruizige geluid om het te bewijzen. Dit album zal een groot geluid zijn in de Roots/Blues-scene - het is modern en tegelijkertijd old school. Een echte band die speelt met energie en doel, en ik ben supertrots om Ole Lonesome op GCR te hebben.”

"We zijn meer dan extatisch om de aanstaande release van ons debuutalbum op Gulf Coast Records aan te kondigen," zei Zachary Feemster, "en vereerd te hebben samengewerkt met enkele grote namen zoals Mike Zito en Kid Andersen. Opnemen in Dockside Studio was zo'n geweldige ervaring voor ons allemaal, en we zijn verheugd om Tejas Motel te delen met onze fans en de wereld."

 

tracks:

01. Yvette (4:46)
02. Gold Chevy (4:00)
03. Steady Mistreater (4:30)
04. Momma's Worry (3:10)
05. Easy Street (4:35)
06. Lo Key (Feat. Mike Zito) (4:37)
07. Ain't No Good (6:07)
08. The Fool (4:33)
09. Natural Fact (3:14)
10. Tejas Motel (4:32)