© Rootsville.eu

Parker Farrell (US)
tiltle: Love Runs Trough
music: Singer-songwriter
release date: june 16, 2023
promotion: KG Music Press
info artist: Parker Farrell

© Rootsville 2023


Hoewel hij nog maar 36 jaar oud is, zit de Amerikaanse singer-songwriter Parker Ferrell al meer dan 20 jaar in de muziekbusiness. Opgegroeid in een muzikale familie, begon hij gitaar te spelen op 12-jarige leeftijd. In 2006 werd zijn middelbare schoolband door Tulsa World uitgeroepen tot de beste band van Oklahoma en nam vervolgens een album op in The Church Studio met Tulsa's legendarische Steve Ripley (Bob Dylan). , Leon Russell, JJ Cale). Ripley werd een mentor voor Ferrell en hielp hem een leven vol muziek te leiden.

In de loop van zijn muzikale carrière heeft Ferrell gewerkt als sessiegitarist, schrijver, componist, zanger, bandleider en heeft hij Luthier aan zijn lijst met prestaties toegevoegd. Hij heeft gewerkt en gespeeld met opmerkelijke muzikanten zoals The Wailers, Tommy Emmanuel, Ben Rector, Peter Rowan, Zach Winters en nog veel meer.

In 2022 begon hij te werken aan zijn eerste soloalbum, Love Runs Through, gecoproduceerd met de bekende Tulsa-muzikant Jared Tyler (Emmylou Harris, Wilco, Malcolm Holcombe). Er zijn invloeden van rock, jazz en wereldmuziek op het album, dat vooral singer-songwriter georiënteerd is. Ferrell ontving een beurs van het Tulsa Office of Film, Music, Art and Culture voor de voltooiing van het project, dat op 16 juni 2023 moet verschijnen.

Tyler ontwierp en mixte ook het album, terwijl Chris Wiley van Buffalo Hide Mastering de mastering deed. Ze namen op in de thuisstudio van Tyler in Tulsa, en hoewel Steve Ripley in 2019 overleed, nodigde Ripley's vrouw Charlene Ferrell en Jared Tyler genadig uit om op te nemen op de Ripley-boerderij in Pawnee. "Het was zinvol omdat die boerderij enkele van mijn dierbaarste en laatste herinneringen aan Steve bevat", zei hij. Ferrell, Tyler, Zac Hardin en Michael Frost brachten drie nachten door op de boerderij terwijl Brianna Wright, Edison Hill en Gary Hale naar buiten kwamen om hun delen te knippen.

"Het was ideaal omdat we ons volledig op de muziek konden concentreren", zei Ferrell. “Het was een geweldige tijd. 'S Avonds maakten we vreugdevuren en aten we samen en toen we' s morgens wakker werden, liepen we gewoon naar beneden naar de studio. De hele tijd dat we daar waren, wist ik niet waar mijn schoenen waren. Dat is hoe gefocust ik was op het opnemen.” De nummers op Love Runs Through zijn in de loop van het afgelopen decennium geschreven. "Ik had niet opzettelijk een thema, maar als ik erop terugkijk, is er een duidelijk thema", merkt hij op. “Ik zou zeggen dat dat het mystieke in het alledaagse is. De spirituele aard van het normale, saaie, dagelijkse leven.”

"Love Runs Through", het titelnummer trapt af met de zin "Hung a swing up in that tree." "Op dat moment keek ik naar de schommel die mijn vrouw en ik in een grote pecannoot in de achtertuin hadden gehangen", legt hij uit. “We hebben het daar opgehangen toen we ons tweede kind, Samuel, na zijn geboorte uit het ziekenhuis naar huis brachten. Het werd een liefdeslied toen ik besefte dat alle attributen van het gezinsleven - het huis, het speelgoed van de kinderen, de foto's, de schommel - allemaal het bijproduct waren van de liefde die mijn vrouw en ik delen. Ik begon liefde te zien als een creatieve kracht die door het hele leven stroomt en het samenbindt.”

Er is absoluut een gevoel van liefde door het hele album geweven, met "To Deserve You" geschreven als een ode aan zijn kinderen, "Lauren Kimberly" en "Unlikely Love", een eerbetoon aan zijn vrouw, en "To All The Friends I 've Known', een lofzang op de vele vrienden die hij onderweg heeft ontmoet.

Er zijn ook een aantal historische eerbetonen opgenomen, waaronder 'The Wright Flyer', een biografisch lied over de gebroeders Wright met thema's die volgens Ferrell op ieders leven kunnen worden toegepast. “Moed, risico's nemen, het leven ten volle leven. Ik ben erg blij met dit nummer omdat de instrumentale stukken op het einde met de violen, de harp en de gitaar samen het gevoel van vliegen geven. "Malala (The Happiest Girl in the World)" was gebaseerd op het boek 'I Am Malala', de memoires van Malala Yousafzai die door de Taliban werd neergeschoten alleen omdat ze zichzelf had opgeleid. "Het is zo'n ontroerend verhaal," merkte Ferrell op. "Ik hoop dat we het recht hebben gedaan."

In zijn rol als songwriter observeert en bestudeert Ferrell de menselijke natuur. "Toen ik jong was verlangde ik naar perspectief", legt hij uit. “Ik had het gevoel dat mijn enige bestaan zo'n smalle lens was om de wereld waar te nemen. Dus verliet ik het huis en liftte ik het hele land door. Ik heb over de hele wereld gereisd. Ik heb op straat geslapen met daklozen. Ik heb geld gehad en heb er helemaal geen gehad. Ik kreeg het perspectief waar ik als jongere naar op zoek was. Deze liedjes vatten, bijna als essays, samen wat ik nu belangrijk vind in het leven; liefde, compassie, moed, aanwezig zijn in het moment. Ik probeer liedjes te schrijven die trouw zijn aan mezelf, niet op een narcistische manier, maar in de overtuiging dat mensen allemaal fundamenteel hetzelfde zijn en als mijn liedjes eerlijk zijn tegen mezelf, dan zullen ze ook relevant zijn voor de luisteraar. Met Love Runs Through heeft Ferrell de deur geopend naar enkele universele waarheden door liedjes te schrijven die tot het hart van hun luisteraars zullen spreken.