© Rootsville.eu

Pat MCDougall (US)
tiltle: In The Key Of Sorry
music: Blues
release date: 2023
info artist: Pat McDougall
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2023


Pat heeft opgetreden met een lange lijst van bands en artiesten, waaronder zijn eigen blues/R&B-outfits Runaway Train en Tall Static. Hij was de muzikaal leider van de in Portland gevestigde band die Tony Coleman ondersteunde (b.B. King's drummer voor vele jaren), en een lid van de Muddy Award-winnende line-up van Bill Rhoades & The Party Kings.

Meer recentelijk was Pat twee jaar lang de toetsenist en muzikaal leider van de Rae Gordon Band, waar hij hielp bij het maken van hun veelgeprezen en bekroonde cd's Better Than I Was en Wrong Kind Of Love en de optredens van de band coördineerde op het Waterfront Blues Festival, Winthrop Rhythm & Blues Festival, Big Blues Bender in Las Vegas, Bronze Blues & Brews Festival, Bonita Blues Festival in Florida en vele anderen.

Zijn nieuwste album 'In The Key Of Sorry'. 13 bluesnummers waarbij de keyboard als een rode draad loopt doorheen het album. Een album dat werd geproducet door Pat McDougall en Jimi Bott bij Roseleaf Recording. Alle liedjes zijn geschreven door Pat; twee werden samen met anderen geschreven. Dit eclectische collectie heeft voor elk wat wils: uptempo blues, melancholische soulballads, zompige slide-gitaarblues, ironisch genoeg humoristische ravotten, zelfs een pop-rock anthem. Er staan gastoptredens op van onder meer Kid Andersen, Lisa Mann, Ben Rice e.v.a.

tracks:

1. In The Key Of Sorry (5:26)
2. (I Think I Need) Another Lover (4:02)
3. Don’t Ask A Boy (To Do A Man’s Job) (4:41)
4. Hot Soup And Ice Cream (5:51)
5. How You Gonna (4:45)
6. Always Wanted To (6:22)
7. For Doug (0:27)
8. Love Won’t Let Me Down (7:17)
9. Actions Speak Louder Than Words (6:38)
10. Holding Back The Tears (6:02)
11. Which Way The Cold Wind Blows (5:23)
12. Well-Acquainted With The Blues (6:25)
13. I’m That Guy (5:30)