© Rootsville.eu

Paul Boddy & Slidewinder Blues Band (US)
tiltle: Nosy Neighbors
music: Blues
release date: june,2023
label: Slide Records
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Paul Boddy & Slidewinder Blues Band


© Rootsville 2023


De SlideWinder Blues Band slaat hard toe met zijn eigen merk van door Texas en Chicago gedreven hedendaagse blues. Voor die keren dat de 1, 4, 5 gewoon niet genoeg is, zijn de roodbloedige liveshows van de band vol kracht en bieden ze een sonisch palet dat indicatief is voor de Mississippi Delta en New Orleans. Afkomstig uit Doylestown, PA, een stad in de voorsteden net ten noorden van Philadelphia, bestaat SlideWinder uit verschillende stamgasten van "The Every Thursday Funk n' Blues Jam", een wekelijkse open bluesjam die oorspronkelijk werd geboren binnen de zaalmuren van Puck Live in Doylestown en doorgaat met tot op de dag van vandaag in Havana New Hope in New Hope, PA.

SlideWinder is geen groep rookies. Toen hij opgroeide, herinnert Boddy zich hoe hij zijn grootmoeder de blues zong in Londense clubs en familiebijeenkomsten, Bar-BQ's met The Bay City Rollers en hoe hij de band van zijn oom John op zaterdagochtend repeteerde in het magazijn van zijn vader in Londen. De gitarist in de band van zijn oom voegde zich later bij Judas Priest. Boddy's oom John geniet nu van een leven in Spanje als een eerbetoon aan Neil Diamond. Boddy's vader deed zaken met Mark Stevens van The Dovells (The Bristol Stomp) en wijlen Don Kirshner (Don Kirshner's Rock Concert). In 1999 richtte Boddy Cayman Records op en produceerde het Yellow Light Album van Bob Lowery. Na meer dan veertig jaar optreden en meespelen met de platen van Freddie King en Duane Allman, het schrijven en opnemen van muziek in meerdere genres en het vormen van de SWBB, blijft deze muziekman trouw aan wat hij voor het eerst als muziek hoorde. Een echte kampioen van de blues en een gitaarslingeraar in hart en nieren.

Met hun album 'Nosy Neighbors' surfen ze wowat over het ganse spectrum van de blues en mixen zo Texas- en Chicago Blues tot een geheel. Van straight blues tot pure swing met 'Right Way Up'. Tien van de twaalf nummers zijn van de hand van Paul Boddy, verder is er nog 'Hurts Me Too' van Tampa Red en deinen ze in het arsenaal van Leon Russel met diens 'Delta Lady'.

tracks:

1. Trouble Finds Me Everyday (2:51)
2. Hurts Me Too (3:39)
3. Hanky Panky Blues (2:56)
4. Baby Let’s Try Again (2:39)
5. Nosy Neighbors (3:25)
6. Milk & Cookies (2:39)
7. Right Way Up (2:25)
8. Blues Is Company (3:16)
9. Delta Lady (4:14)
10. Bells & Whistles (3:09)
11. Jam It In (3:31)
12. Trash Can Head (6:10)