© Rootsville.eu

Paul Carrack & the SWR Big Band (UK)
tiltle: Don't Wait Too Long
music: Soul
release date: january 20, 2023
info artist: Paul Carrack


© Rootsville 2023


Oe legendarische muzikant en songwriter Paul Carrack, die een gedenkwaardige vijf decennia in de industrie viert, wiens 'Golden Voice' te horen is op tal van klassieke wereldhits zoals 'How Long' (ACE'), 'Tempted' (Squeeze), 'The Living Years ', 'Over My Shoulder' (Mike and the Mechanics) werkt samen met de GRAMMY Award-winnende SWR Big Band & Strings op het epische nieuwe album ”Don't Wait Too Long”.

Het coversalbum viert het baanbrekende gouden tijdperk in de muziek uit de jaren 50 en daarna, verspreid over blues, gospel, country en jazz. De eerste single "Cryin' Won't Help You" die in januari 2023 uitkomt, is Pauls eerbetoon aan de legendarische BB King. Paul heeft een grote voorliefde voor r&b-nummers uit de jaren vijftig en daarna. Voor hem was muziek uit de jaren 50 gevuld met intense emotie, het was enorm kinetisch en had een grote invloed op zijn carrière. In Pauls gedachten begon alle moderne popmuziek hier, de geluiden waren spectaculair en revolutionair. Dagen waarop de overgang van jazz naar pop werd uitgerekt via pioniers en grote zangers als Bobby Bland, Ray Charles, Aretha Franklin en Lloyd Price. Deze artiesten resoneerden altijd als fantastische artiesten met stilistische platen die zoveel vreugde en intensiteit hadden.

De jaren 50 waren niet alleen een tijd van muzikale revolutie, maar ook een sociale en generatie-omwenteling van enorme en onvoorspelbare omvang. De kracht van deze muziek is vandaag de dag even vitaal als ooit, met de kracht om levens voor altijd te veranderen. Nadat ze met de SWR-band aan een aantal projecten hadden gewerkt, kwamen Paul en zijn producers op het idee om een selectie van deze door de tijd verwrongen klassiekers te vinden en op te nemen, sommige bekend, andere niet zo veel, en het titelnummer, een modern nummer dat grijpt terug naar de tijd die 'Don't Wait Too Long' heette. Het resultaat is een gepassioneerd, meeslepend album. Eerlijk, episch, ontroerend, het album toont een geweldige zanger die thuis is met zijn kunst en talent.

tracks:

1. I'll Always Be In Love With You (2:50)
2. Don't Wait Too Long (3:51)
3. Cryin' Won't Help You (4:29)
4. Don't Let The Sun Catch You Crying (3:40)
5. Ain't Nothing You Can Do (3:54)
6. Question (3:52)
7. The Only Thing Missing Is You (4:48)
8. Got To Get You Off My Mind (3:59)
9. Frim Fram Sauce (3:24)
10. Trust In Me (4:18)
11. Bring It On Home To Me (3:36)
12. Next Time You See Me (3:04)