© Rootsville.eu

Popa Chubby & The Beast Band (US)
tiltle: Live At G. Bluey's Juke Joint NYC (2CD)
music: Blues - Bluesrock
release date: 2023
info artist: Popa Chubby

© Rootsville 2023


Popa Chubby, geboren Ted Horowitz, rockt de blues al meer dan 30 jaar op zijn felle en soulvolle manier hard. In de loop van een carrière die teruggaat tot 1994, is hij een kracht om rekening mee te houden op de gitaar, en zijn onstuimige, soulvolle spel is nog nooit zo krachtig geweest. Een imposante figuur met een geschoren hoofd, getatoeëerde armen, een sikje en een speelstijl die hij omschrijft als “the Stooges meets Buddy Guy, Motörhead meets Muddy Waters, en Jimi Hendrix meets Robert Johnson.” Popa Chubby is een innemend personage dat een van de de populairste figuren van het genre.

Het nieuwe album werd opgenomen in G. Bluey's Juke Joint in Long Island City, New York, op 24 en 25 oktober 2022, en bevat Popa Chubby (gitaar en zang), ondersteund door zijn all-star “Beast Band”, die bestaat uit van Mike Merritt (bas); Mike DiMeo (keyboards) en Stefano Giudici (drums). "Deze plaat is in veel opzichten een reünie", aldus Popa Chubby. “Weer samen met mijn oude bondgenoot en extraordinaire bassist Mike Merritt en opnemen in de studio van mijn oude Manny’s Car Wash-ingenieur Glen Forrest. De kers op de taart was Mike Dimeo op de toetsen. Voeg daar Centurion Stefano Giudici aan toe op drums en je hebt stevige bluesrock! Het is een live-best of voor alle leeftijden!”

“Begin jaren negentig was Popa Chubby de huisband van Manny’s Car Wash in New York City”, zegt de man zelf. “Ik organiseerde elke zondag de jam waar iedereen van de Allman Brothers, Stephen Stills, Joe Sample, Odetta en nog veel meer langskwam. De leerling Soundman was Glen Forrest. Ik had een kleine opnamestudio in West Village en huurde Glen in om voor mij te werken. Hij bewees zichzelf boven mijn verwachtingen en ging met grote visie en doorzettingsvermogen aan de slag om de ultieme opnameomgeving te creëren. Hij landde in Long Island City, New York, waar hij de rechtbank bekleedt over drie verdiepingen van een gebouw waarin de studio, lounges, kunstgalerijen en een magazijn zijn gevestigd. We hebben de plaat daar opgenomen omdat het ons een geweldige sfeer, geluid en een intiem live-leven in de studio-setting gaf.

tracks:

CD 1:
1. Motorcycle Mama (6:29)
2. Another Ten Years Gone (6:50)
3. Hey Joe (9:12)
4. Dirty Lie (8:01)
5. 69 Dollars (7:14)
6. Godfather Theme (Speak Softly Love) (2:45)
7. Dirty Diesel (3:48)
8. Grown Man Crying Blues (13:56)
9. Over The Rainbow (8:46)

CD 2:
1. It's A Mighty Hard Road (5:07)
2. I Don't Want Nobody (8:01)
3. I Can'’t See The Light Of Day (6:55)
4. Embee's Song (5:52)
5. Steel Horse Serenade (6:58)
6. Hallelujah (10:30)
7. Heart Attack And Vine (4:06)
8. Sweat (4:18)
9. Nobody Wants You When You’re Down And Out (5:33)
10. Sympathy For The Devil/Chubby's Story (10:27)