© Rootsville.eu

Raphael Wressnig & Alex Schultz (A/US)
tiltle: Soulful Christmas (with A Funky Twist)
music: Christmas Soul & Funk
release date: 2023
label: Zyx - Pepper Cake
info artist: Raphael Wressnig

© Rootsville 2023


Raphael Wressnig is niet zomaar een B-3 organist. Vol vertrouwen brengt hij de inherente pyrotechnische kracht en macht van de grote B-3-console naar voren en hij is trots op zijn centrale rol bij het uitvoeren van wat hij ‘orgelzware soul & funk’ noemt. Het majestueuze instrument, het Hammond-orgel, vervangt de zanger en speelt de hoofdrol, terwijl het basregister aansluit bij de drums en de band draagt. Wressnig verzint opwindende gemengde muziek uit zijn vurige verbeelding. Zijn vloeiende beheersing van soul, funk, jazz en blues heeft hem de afgelopen tien jaar de aandacht getrokken van een internationale groep critici en meerdere nominaties voor zowel de DownBeat Critics als de Readers Polls als “Beste Organist van het Jaar”.

Samen met de alom gekende gitarist Alex Schultz heeft hij voor de feestdagen een soulvol en funky album uitgebracht met als titel 'Soulful Christmas...With A Funky Twist. Het album is verkrijgbaar op CD maar ook op vynil en bevat 9 kerstnummers. Aan dit album werkten ook mee, Hans-Jurgen Bart en Eric Cisbani op drums en Gisele Jackson als vocaliste op 'This Christmas'.

'Winter Wonderland' wordt op het album omgevormd in het wel bijzonder funky en soulvolle tune. Met Gisele Jackson haar vocale kwaliteiten wordt de kerstsfeer op 'This Christmas' dan compleet. Verder ook op deze kerstplaat klassiekers als 'Santa Claus is Coming To Town', 'Jinbgle Bells' en uiteraard 'Stille Nacht'.

tracks:

01 O Tannenbaum
02 Leise Rieselt Der Schnee
03 Winter Wonderland
04 This Christmas
05 Santa Claus is Coming To Town
06 The Little Drummer Boy
07 Merry Christmas Baby
08 Jingle Bells
09 Silent Night