© Rootsville.eu

Raphael Wressnig & Igor Prado (A/Bra)
tiltle: Live
music: Souljazz - Funk
release date: 2023
label:
Pepper Cake (ZYX)
info artist: Raphael Wressnig


© Rootsville 2023


Raphael Wressnig is niet zomaar een B-3 organist. Hij brengt zelfverzekerd de inherente pyrotechnische kracht en kracht van de grote B-3-console naar boven en hij is trots op zijn centrale rol bij het uitvoeren van wat hij "orgelzware soul & funk" noemt. Het majestueuze instrument, het Hammond-orgel, vervangt de zanger en speelt de leads, terwijl het basregister de drums sluit en de band draagt.

Wressnig bedenkt spannende mixed-genre muziek uit zijn vurige fantasie. Zijn vloeiendheid in soul, funk, jazz en blues heeft hem de afgelopen tien jaar de aandacht getrokken van een internationale groep critici en meerdere nominaties voor zowel de DownBeat Critics als de Readers Polls als "Best Organ Player of the Year".

Van funk in New Orleans-stijl tot soul en rhythm & blues, Wressnigs percussieve en vettige Hammond-geluiden roepen dynamische, hoogspanningsmuziek op. Old-school en new-school rendez-vous in zijn stijl en zijn geluid combineert een authentieke soul & blues vibe en een "lowdown" gevoel met een eigentijds funk randje voor een unieke luisterervaring.

Samen met de Braziliaanse gitaarmeester Igor Prado laat hij het heldere potentieel zien van soul, blues en funk in een moderne wereld en geeft hij het publiek een nieuwe manier om deze oude genres te ervaren. Raphael Wressnig - Hammond B3-orgel Igor Prado - gitaren Yuri Prado - drums & percussie Quotes: „O ja, Raphael speelt een dynamische soort B-3, zijn passie past bij zijn techniek en zijn creatieve intelligentie. Hij is een hoogspanningsdynamo, maar ook een muzikant met een verrassende delicatesse en zelfreflectie.

Deze 'Live' is een perfecte weergave van de Nola gumbo en funk zoals deze bij Raphael Wressnig horen. Het is een verkorte 'Live' weergave van het in 2021 uitgebrachte album ''More Grooves, More Good Times', toen ook met vocale medewerking van Jennifer Rocha.

tracks:

01. Kissing My Love (5:14)
02. I Know Who You Been Socking It To (4:22)
03. Born To Roam (5:50)
04. Crossfire (5:09)
05. No More Okey Doke (6:20)
06. Drive It Home (4:40)
07. Ain't No Love (In The Heart Of The City) (5:26)
08. Faceslap Swing No. 5 (6:25)