© Rootsville.eu

Richard Rozze (UK)
tiltle: Lion
music: Rock - Jazzrock
release date: 2023
label: Waterbound Records
info artist: Richard Rozze
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2023

 

Richard Rozze is een elektrische en akoestische gitarist, zanger, componist en arrangeur. Zijn muzikale invloeden zijn klassieke Britse rock, blues, jazz, Keltische en bluegrassmuziek. Hij noemt zijn eerste gitaarleraar, Jeff Alexander, die hij op elfjarige leeftijd ontmoette, als zijn grootste invloed. Jeff moedigde hem aan om gitaristen als Gary Moore, Paul Kossoff, Eric Johnson, Peter Green en Pierre Bensusan te verkennen. Later studeerde Richard aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen een Masters in Jazz. Muzikanten als Miles Davis, Pat Metheny, John Abercrombie, Wes Montgomery en Jim Hall leiden hem naar een diepere passie voor improvisatie. Sindsdien heeft Richard bluegrass- en Keltische stijlen onderzocht met de akoestische groep ‘Open Water’. In deze groep demonstreert Richard ook zijn vaardigheden op het gebied van het schrijven van liedjes, neemt hij de leiding en de harmoniezang op zich, speelt hij de Dobro, tenorbanjo en mandoline.

Richards debuutalbum ‘Learning to Fly’ werd uitgebracht in 2014 en toont jazz-geïnspireerde composities. Zijn arrangement van Jimmy Webb’s Wichita Lineman was te zien op de Jazz Line – Up Show van BBC Radio 3. Zijn nieuwste soloproject, een rocktrio onder zijn eigen naam, bestaat uit bassist Jonathan Noyce en drummer Simon Lea.

Met Rozze’s nieuwe album ‘Lion’ werkt hij samen met topmuzikanten om zijn blues- en rockkant te presenteren. Zijn trio bestaat uit bassist Jonathan Noyce, die twaalf jaar lang de bassist van Jethro Tull was frequente samenwerking met bluesrocklegende Gary Moore, en drummer Simon Lea, wiens lange cv ook Dionne omvat Warwick, Ronnie Wood en Boy George.

tracks:

01 Living Man
02 The River
03 Forgotten
04 Lion
05 Sovereign
06 How Can I Sleep When I'm Awake
07 Got It Alone
08 Here On The Ground
09 Prana
10 Woice Of The Wind