© Rootsville.eu

Rick & Jenda Derringer (US)
tiltle: Rock The Yacht
music: Blues
release date: 2023
info artist: Rick Derringer
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2023


Rick Derringer is een Amerikaanse gitarist, zanger, producer en songwriter. Hij kreeg bekendheid in de jaren zestig als stichtend lid van zijn band, de McCoys. Hun debuutsingle "Hang on Sloopy" was een nummer één hit in 1965 en werd een klassieker uit het garagerocktijdperk. The McCoys hadden toen zeven nummers die in de top 100 stonden, waaronder versies van "Fever" en "Come on Let's Go".

Derringer voegde zich met zijn band, de McCoys, bij Johnny Winter in een band die ze "Johnny Winter And" noemden, de "And" verwijzend naar de McCoys. Derringer sloot zich aan bij Edgar Winter's White Trash en vervolgens bij de Edgar Winter Group.

Derringer speelde gitaar op "My Rival" op Steely Dan's Gaucho (1980) en ook op Fagen's eerste soloalbum, The Nightfly (1982). In 1983 speelde hij gitaar op twee hit power ballads geschreven en geproduceerd door Jim Steinman: Air Supply's "Making Love Out of Nothing at All" en Bonnie Tyler's "Total Eclipse of the Heart". Hij heeft gezegd dat zijn gitaarsolo in "Making Love Out of Nothing at All" zijn favoriete gitaarsolo is van de vele die hij heeft opgenomen.

In hetzelfde jaar nam hij gitaarpartijen op voor het slecht ontvangen album Midnight at the Lost and Found van Meat Loaf. Zowel "Making Love Out of Nothing at All" als "Total Eclipse of the Heart" werden oorspronkelijk door Steinman aan Meat Loaf aangeboden voor dat album, maar de platenmaatschappij van Meat Loaf weigerde Steinman te betalen voor de composities. In 1983 schreef Derringer "Shake Me" van zijn soloalbum Good Dirty Fun. Er volgde een video, die werd geproduceerd door Jake Hooker (de echtgenoot van Lorna Luft), zanger Lourett Russell Grant stond model in de videoproductie met Derringer.

Nu is er zijn nieuwe album 'Rock The Yacht' waarop hij te horen is samen met vrouwlief Jenda. Het album is zeer gevarieerd te noemen waarbij 'United States' als single werd uitgebracht. Rick en Jenda mogen als zeer patriotisch worden beschouwd en op 'Good To Go' straalt de liefde voor elkaar zo van af. Met opener 'First Time' hoor je onmiddellijk dat Rick zijn skills nog lang niet heeft verloren.


tracks:

01. First Time
02. Winter
03. Summertime Delights
04. Florida Siesta
05. If I Weren’t So Romantic
06. Hot and Cool
07. Good 2 Go
08. United States