© Rootsville.eu

Robert Rex Waller Jr. (US)
tiltle: See The Big Man Cry
music: Singer-songwriter
release date:october 20, 2022
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Robert Rex Walmler Jr.

© Rootsville 2023


Robert Rex Waller Jr. is een zanger, songwriter, performer en professor, woonachtig in Los Angeles, CA. De afgelopen twintig jaar was Waller de leadzanger en een van de belangrijkste songwriters van de veelgeprezen countryrockband I See Hawks in L.A. The Hawks hebben tien studioalbums uitgebracht en meerdere keren door de VS en Europa getourd. Hun liedjes zijn opgenomen op de onafhankelijke Americana-radio in de VS en Europa en zijn vertoond op tv en in films, waaronder Cobra Kai, Roswell en True Blood.

Robert Rex Waller Jr. en Carla Olson hebben samengewerkt aan podium en in de studio voor jaren. Hun duet van ‘Bossier City’ verscheen op I See Hawks in L.A.’s Shoulda Been Gold in 2010 was Waller een aanbevolen artiest op twee nummers op Olson's Have Harmony, Will Travel (2013), en de twee zingen al lang graag samen tijdens shows rond L.A. See The Big Man Cry is het hoogtepunt van hun samenwerking, en de tweede keer dat Waller een album heeft opgenomen onder zijn eigen naam. In zijn solowerk experimenteert Waller graag met nieuwe genres en het verkennen van het werk van songwriters en vocalisten hij bewondert.

On See The Big Man Cry Waller levert covers van pop en rock van Bobby Rydell en de Walker Brothers yaan Bram Tsjaikovski en Bruce Springsteen Het bevat ook country- en Americana-nummers van Charlie Louvin en Freddie Hart tot Gene Clark Gene Clark en Rank & File . Er is zelfs een origineel van Waller en Hawks’ bassist Paul Marshall, geschreven om te versmelten met de stijl van de covers. Olson en Davis verzamelden een all-star cast van L.A.’s beste Americana-muzikanten om deze nummers tot leven te brengen.

De muzikanten op het album zijn onder meer Waller's Hawks-cohorten Paul Lacques en Paul Marshall en John York (The Byrds, Doug Sahm), Benjamin Lecourt (The Wallflowers), Skip Edwards (Dave Alvin, Dwight Yoakam), Stephen McCarthy (The Long Ryders, The Jayhawks), Mike Clinco , Matt Von Roderick en Matt Von Roderick en Kaitlin Kaitlin Wolfberg. Freddie Harts originele pedal steel-speler Wolfberg. JD Walter Jvoegt zijn kenmerkende geluid toe. Harmoniezang werd gezongen door Gia Ciambotti Gia (Lucinda Williams, Bruce Springsteen) en Gregg Sutton (Joe Cocker, Barry Goldberg), evenals door Carla Olson. Andere inspirerende platen zijn onder meer These Foolish Things van Bryan Ferry, Another Time, Another Place, and As Time Goes Time, Sandie Shaw’s Reviewing The Situation, BJ Thomas’s Nightlife en David Bowie’s Pin Ups.

See The Big Man Cry is ontworpen en gesequenced zoals dat van het Rolling Stones-album Tattoo You of Rod Stewart Atlantische oversteek. Hier hebben we een pop- en rockkant en een Americana- en countrykant. Thematisch de record navigeert door het verdriet en de pijn van liefde en verlies, maar met hoopvolle erkenning van de genezing kracht van muziek.

tracks:

1. The Sun Ain't Gonna Shine Anymore (4:06)
2. Girl of My Dreams (3:56)
3. There's No Living Without Your Loving (4:07)
4. I'll Never Dance Again (3:21)
5. Let Her Go Down (3:50)
6. Easy Loving (3:23)
7. Tougher Than The Rest (4:50)
8. A Woman's Touch (4:09)
9. Amanda Ruth (3:16)
10. My Favorite Loneliness (3:54)
11. See The Big Man Cry (3:26)
12. Reconsider Me (4:30)
13. Gypsy Rider (4:13)