© Rootsville.eu

Scott Emmerman feat. Martin Zevin (US)
tiltle: Spheres
music: Jazz
release date: november 06, 2023
label: self-released
info artist: Scott Emmerman
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2023


Scott Emmerman, gevestigd in Kansas City, MO en speelt al meer dan 60 jaar gitaar, is een veelzijdige, creatieve gitarist en componist die een opwindende mix van op gitaar gebaseerde muziek produceert. De composities van Scott Emmerman bevatten elementen van R&B, jazz en fusionrock.

Scott, geboren en getogen in Chicago, raakte al op jonge leeftijd ondergedompeld in de blues en raakte verliefd op de muziek van Jimi Hendrix. Later begon hij de jazz te verkennen via de muziek van John McLaughlin en Miles Davis. Hij trad op met R&B-zanger Walter Jackson en richtte de band Treeborn op die in 1975 een album uitbracht op Dharma Records met zijn gitaarspel en composities. In 1980 verhuisde hij naar Los Angeles en nam deel aan opnamesessies met Bobby Womack en Tim Weisberg. Zijn gitaarspel en drie van zijn composities stonden op Weisbergs cd-uitgave uit 1982, High Risk. In 1992 was hij mede-componist, speelde gitaar en produceerde de single “Wheelchair Ballet”, die op de China Beach Music & Memories CD op SBK Records stond. In 1999 bracht hij A Table Near the Cheesecake uit, met de band Equinox. In 2000 waren twee van zijn composities/optredens te zien als soundtracks op Weather Channel en in 2007 nam Equinox het album The Peace of Wild Things op.

Sinds zijn verhuizing naar Kansas City treedt Scott regelmatig op in de verschillende jazzclubs in de stad en in januari 2023 bracht hij een album uit genaamd Rogers Park met de virtuoze drummer Marty Zevin en geproduceerd door de legendarische bassist Jimmy Haslip. Het album bevat negen originele jazzrockcomposities die zijn geschreven en gearrangeerd door Scott. Rogers Park heeft duizenden downloads ontvangen op Spotify, YouTube, iTunes en Bandcamp.

Scott's nieuwste release heet Spheres. Muzikaal gaat dit album verder waar Rogers Park was gebleven en het demonstreert de verdere ontwikkeling van zijn expertise op het gebied van componeren, arrangeren en gitaarspelen in tien nieuwe nummers, variërend van funky grooves, tot swing, tot jazz-fusion.

Spheres, opgenomen in het voorjaar van 2023, bevat Marty Zevin. Alle composities op Spheres zijn geschreven door Scott, behalve een instrumentale versie van het nummer “Yearning for Your Love” dat een hit was voor The Gap Band en werd geschreven door Oliver Scott en Ronnie Wilson en “Judgement Day” dat een samenwerking was tussen Scott en Marty Zevin. De tien nummers zijn allemaal instrumentaal en bevatten Scotts expressieve gitaarspel op zowel akoestische als elektrische gitaar. Muziekstijlen omvatten jazz-fusion, elementen van wereldmuziek, funky dansgrooves en lyrische melodieën.

tracks:

1.Spheres - 4:09
2.Roanoke - 3:21
3.Steppin in It – 4:41
4.Kc Blues - 5:00
5.Return to Rogers Park - 4:26
6.Emerald Isle - 4:18
7.California Roll - 3:38
8.Judgement Day - 4:54
9.Winning Time - 4:42
10.Yearning for your Love - 4:43