© Rootsville.eu

Scott Weis Band (US)
tiltle: Raise Your Hands
music: Blues
release date: 2023
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Scott Weis Band


© Rootsville 2023


Deze 'Raise Your Hand' is alweer het 8ste studio album van Scott Wais en zijn band. Scott groeide op in Noord-Jersey en wilde leren van de besten. Hij werd studiomuzikant bij het legendarische House of Music en deed klusjes en gitaarpartijen voor grote artiesten om studiotijd te verdienen met Charlie Conrad. Scott werkte zich een weg door verschillende lokale bands als gitarist voordat hij lang zong bij Premier Talent Agency NYC als tourgitarist voor vele blues- en rockartiesten. Tegen het einde van de jaren 90 nam Scott een pauze met toeren.

In 2011 bracht Scott 'Almost There' uit. Hij zag hoe het album de hitlijsten bereikte terwijl hij in bed lag met een gebroken nek, niet wetende of hij zou herstellen. Hij keerde begin 2012 terug op het podium nadat hij werd gebeld om shows voor Dickie Betts te openen. Bloemen en beterschapskaarten overspoelen het podium. Scott besefte toen dat hij niet moest opgeven. Door de jaren heen heeft Scott het podium gedeeld met Joe Cocker, Etta James, Dickie Betts, Greg Allman, Tinsley Ellis, John Lee Hooker, Junior Wells, Buddy Guy, Dr John, Blues Traveler, Spin Doctors, Blackfoot, Marshall Tucker, 38 Special, The Outlaws, Robin Trower, Mighty Sam McClain, The Meters en nog veel meer.

Scott Weis Band heeft in de loop der jaren line-upwisselingen ondergaan, de originele line-up, ekend als Scott Weis Band, had bijna 10 jaar pauze voordat ze herenigd werden om 'Simmer Me Down' op te nemen en blijft touren als Scott Weis Band die hun eigen stijl van rockende blues levert. Tijdens de onderbreking van 10 jaar speelden Todd Lanka en Andy Pace als de Scott Weis Band en staan nu bekend als Scott Weis en Soul Krewe en zijn veranderd in een op New Orleans gebaseerde blues- en funkstijl met de essentie van Americana.

Op deze nieuwe vinden we 11 tracks terug gaande van blues ovr rock naar soul, openend met de traditional 'Motherless Child'. Ook eigen originals kleuren dit album net als een paar fantastische covers zoals 'With a Little Help from My Friends' waarop Scott daadwerkelijk in de huid kruipt van Joe Cocker, maar ook 'Have You Ever Loved a Woman' van Freddie King uit 1960 is een pareltje te noemen.

tracks:

01 Motherless Child
02 Shine Down
03 Judgement Day
04 Raise Your Hands
05 With a Little Help from My Friends
06 Mindless
07 Bitch Please
08 Lost Myself
09 Stay
10 Have You Ever Loved a Woman
11 Bring Me Home