© Rootsville.eu

Scottie Miller (US)
tiltle: Carnival Cocoon
music: Blues - Jazz
release date: 2023
info artist: Scottie Miller
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2023


Singer-songwriter-pianist Scottie Miller toerde met Rock & Roll Hall of Fame-legende Bo Diddley, is uitgegeven door Hal Leonard en drie keer opgenomen in The Minnesota Blues Hall of Fame. Hij heeft 11 zelfgeproduceerde albums uitgebracht en meest recent een Poetry Collection, Carnival Cocoon. Naast zijn solocarrière toert hij met viervoudig Grammy-genomineerde zangeres Ruthie Foster, waarbij hij optreedt in zalen van Carnegie Hall tot Austin City Limits. Zijn liedjes zijn opgenomen door Foster en The Blind Boys of Alabama.

Zijn poëzievaardigheid werd gekoesterd door zijn literatuurleraar tijdens zijn tijd op het Berklee College of Music in 1986 en is door de jaren heen als begraven diamanten verborgen onder zijn songteksten. Scottie koos deze selecties zelf, en deze collectie onthult een leven vol beelden door zijn eigen caleidoscopische blik.

Scottie werd geïnspireerd om op de piano te improviseren terwijl hij deze gedichten voordroeg, waardoor de woorden de muziek organisch vormden. Het resultaat staat op de triomfantelijke albumversie van Carnival Cocoon, met 23 gedichten uit dit boek op zijn originele muziek. Hij brengt zijn gesproken en gezongen woord over met jazzbeat, folk en bluescompositie terwijl weelderige, klassiek getinte strijkkwintetarrangementen zijn stralende piano en zang omringen.

Scottie is een actief, gepassioneerd lid van de herstelgemeenschap van Twin Cities. Hij werkt met andere herstellende verslaafden en alcoholisten, en deelt zijn ervaring, kracht en hoop door middel van zijn muziek, poëzie en live optredens.

tracks:

1. Ah, New York
2. Whiskey, Coffee
3. Berklee
4. Adrenalina
5. Walking On Eggs
6. I Wake to Many Melodies
7. Bleecker Street
8. How Can the Poor Man Ever Win?
9. A Better Way to Cope
10. The Gritty Border
11. Space Heaters and Cocoa
12. Lowry Avenue Bridge
13. 1800 Chicago Avenue
14. Stay (feat. Ruthie Foster)
15. Conjunction
16. There Will Be a Raining On My Heart
17. Yin and Yang
18. Minstrel, Monster, Alchemist
19. Silver Sky
20. Division
21. China in Paris
22. Beggar, Banker, Fisherman Pay
23. 24 Hours in Mexico