© Rootsville.eu

Soulful Femme (US)
tiltle: Attitude
music: Blues -Funk - Soul
release date: june, 2023
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Soulful Femme


© Rootsville 2023


Stevee Wellons en Cheryl Rinovato, de twee aanvoerders van het dynamische duo Soulful Femme, zijn meer dan alleen een dynamisch zangduo. Het zijn op zichzelf al doorgewinterde artiesten, elk met een enorme ervaring in de muziekbusiness die toevallig hun krachten bundelden en een ideale chemie vonden.

Het Pittsburgh-duo "Soulful Femme" met vocaliste Stevee Wellons en gitarist Cheryl Rinovato treden al bijna vijfentwintig jaar op in het driestatengebied - Wellons, alumni van het Afro-American Institute (AAMI) heeft haar aanwezigheid op het podium geperfectioneerd door haar hart te storten en meer dan een kwart eeuw soul in uitvoering, terwijl de door Delaney goedgekeurde Rinovato drie keer de winnaar is van de Jim Weber Award voor op blues gebaseerd muzikaal vakmanschap tijdens haar doorgewinterde carrière in en buiten de studio. Hun individuele afkomst is onbetwistbaar, maar pas toen hun paden samensmolten en Soulful Femme werd gevormd, begonnen ze het drama van blues naadloos te verweven met de verfijning van jazzmuziek.

Moderne soul, funk en jazz voelen nu steeds meer een niche als genres, maar de genres die tegenwoordig misschien miniem lijken, werden niet altijd als zodanig gezien in de culturele mainstream. Sterker nog, de genres lijken op het eerste gezicht misschien idyllisch of verouderd, maar het valt niet te ontkennen dat soul, funk en jazz allemaal een diepe greep en een verreikende werking hebben op de meest populaire moderne acts die tegenwoordig muziek maken. Kijkend naar iconische pioniers zoals Bootsy Collins, James Brown, Marvin Gaye en Sam Cooke, is hun bereik nooit groter en meer geciteerd dan in de afgelopen jaren, waarbij zowel hiphop- als rapartiesten ze zowel als features als samples gebruikten.

Voor moderne soulartiesten is het publiek er nog steeds en het genre voelt uiteindelijk meer als een genre voor muzikanten, omdat de getoonde geluiden de neiging hebben om een ​​bepaald oor en een bepaalde benadering te nemen om ze volledig te waarderen. Voor het gevestigde soulduo Soulful Femme is de benadering er echter een van persoonlijke gehechtheid boven het verzorgen van iedereen buiten hun fans, en hun nieuwe album It Is Well With My Soul is een waar bewijs van de kunst van integriteit en creativiteit.

Dat is vooral duidelijk met hun nieuwe album, de toepasselijk getitelde ATTITUDE. Opgenomen bij Fat Rabbit Studies in New Jersey, geproduceerd door bluesgrootheid Albert Castiglia en ontwikkeld door Grammy-genomineerde Dave Gross. Het beschikt ook over een indrukwekkende reeks speciale gasten, met Castiglia die gitaar speelt, de geweldige Tommy Castro die te gast is op "Talkin' Loud and Sayin' Nothing", en meervoudig bekroonde zanger en gitarist Kevin Burt die een duet speelt op "Insane Asylum." De andere muzikanten zijn Michael Bram (formeel van de band van Jason Mraz op drums), Matt Raymond op bas, Doug Woolverton op trompet, Mark Earley op tenorsaxofoon en Dave Gross op Hammond-orgel en percussie.

Het is dan ook niet verrassend dat de muziek zowel zelfverzekerd als geloofwaardig overkomt, van de funk en stomp van het dynamische titelnummer en de energieke en assertieve vrolijke boogie van "Not Like You", tot de nadrukkelijke houding van "Crazy" en de gemakkelijke pas. en gevoelvol gevoel dat "Dysfunction Funk" onderstreept.

 

tracks:

01 Attitude
02 Not Like You
03 Insane Asylum
04 Can't Get There From Here
05 Breathe Again
06 Loser's Game
07 Talking Loud and Saying Nothing
08 Walk Out
09 Dysfunction Funk
10 Crazy
11 Time To Walk