© Rootsville.eu

Steve Snyder Trio (US)
tiltle: Prime Vintage
music: Jazz
release date: july 28, 2023
info artist:
Steve Snyder
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2023


'Prime Vintage' bevat 7 originele composities van Snyder die een breed scala aan stemmingen en stilistische benaderingen bestrijken, evenals een funky cover van "Message from the Meters". Op de cd zijn ook drummer Kenny Phelps (Dee Dee Bridgewater, Melvin Rhyne, Steve Allee) en gitarist Joel Tucker (Randy Brecker, Michael Spiro, Alan Pasqua) te horen. Het geluid van Prime Vintage is gebaseerd op de geweldige orgeltrio's van Wes Montgomery, Jimmy Smith, Leon Spencer en Larry Young terwijl ze naar de toekomst kijken en het sonische palet uitbreiden naar het moderne rijk.

Snyder werd geselecteerd als een van de 66 pianisten van over de hele wereld om deel te nemen aan de Martial Solal International Jazz Piano Competition, die in oktober 2002 in Parijs, Frankrijk werd gehouden. Hij trad op in Frankrijk, Portugal, Brazilië, Zweden, Taiwan , evenals in de VS en Canada.

Hij heeft een DMA in Piano Performance (Jazz Emphasis) van de Universiteit van Texas in Austin, een MM en BM in Jazz Studies van de Universiteit van Noord-Texas, waar hij lid was van de 1:00 Lab Band die optrad op vier opnames over een periode van twee jaar. Hij is ook verschenen op opnames met Randy Brecker, Dave Stryker, Robben Ford, Jonathan Kriesberg, Kenny Phelps, Joel Tucker, Brannen Temple, Mace Hibbard, Chris Maresh en vele anderen. Andere hoogtepunten waren Jerry Bergonzi, Victor Goines, Landau Eugene Murphy Jr., Dick Sisto, Eric Alexander, Efraim Owens, Art Gore, Brad Goode, Dan Miller en Jeremy Long. Hij heeft clinics en/of recitals gegeven op de volgende locaties: Universidade Federal de Goiás, Universidade do Estado de Santa Catarina in Brazilië; Talrijke scholen in Tainan, Taichung, Hsinchu, Keelung en Taipei, Taiwan; The American College of Greece, The University of Louisville, Slippery Rock University, Miami University of Ohio, The Kentucky Music Educators Association Annual Conference, The Ohio Music Educators Association Annual Conference, The Kentucky Music Teachers National Association Conference, The University van Kentucky, The Jazz Education Network Annual Conference, Morehead State University, The Kentucky Society's Presidential Inaugural Ball in Washington D.C. (2013), en vele anderen. Hij heeft artikelen bijgedragen aan de serie Teaching Music Through Performance en het tijdschrift JazzEd.

tracks:

1. Legacy 6:02 (Steve Snyder)
2. Message From The Meters 6:20 (Leo Nocentelli)
3. Sharp Left 4:56 (Steve Snyder)
4. So Be 6:39 (Steve Snyder)
5. Fourth Sixth 6:01 (Steve Snyder)
6. Thank You 6:57 (Steve Snyder)
7. Those Two 3:24 (Steve Snyder)
8. So That’s What This Is About 7:28 (Steve Snyder)