© Rootsville.eu

Tammi Savoy (US)
tiltle: Live
music: Rhythm 'n Blues - Rockabilly
release date: 2023
info artist: Tammi Savoy


© Rootsville 2023


Normaliter ben ik niet zo tuk op 'live' recordings maar het is maar dat deze Tammi Savoy dit jaar op 'Goezot' is te zien en daardoor....deze 'Live'. Het album werd opgenomen tijdens het 'Sugar Maple Festival' vorig jaar in Madison WI.

Tammi Savoy is een bekroonde, in Chicago gevestigde International Retro / Vintage-zangeres. Zingende soul, jazz, blues, jumpblues en meer. Stel je een vrouw voor met een krachtige, soulvolle stem die de klassieke R&B- en rock'n'roll-geluiden uit de jaren 40, 50 en vroege jaren 60 nagelt. Combineer dat met een geweldige podiumpresentatie die gepaard gaat met een perfecte visuele naleving van de vintage-stijl uit het midden van de eeuw. "Sangin" vanuit haar hart en ziel is wat klassieke soul en vintage R&B-zang Miss Tammi Savoy graag doet.

Geboren en getogen in St. Paul, Minnesota, woont Miss Tammi Savoy nu in Chicago, Illinois. Hoewel ze al sinds haar derde zingt in haar kerkkoor, begon Tammi Savoy professioneel te zingen in 2014 en waagde ze de sprong om haar dromen te volgen en fulltime te zingen in 2018. Tammi voert haar eigen Rockin' Rhythm & Blues show uit: “The Tammi Show" over de hele wereld. Ze toerde ook met verschillende elitebands en blijft vocalen verzorgen voor verschillende tribute-artiesten, waaronder veel veelgeprezen Elvis Tribute-artiesten en Bobby Wilson, zoon van de legendarische Jackie Wilson. Ze heeft ook haar eigen eerbetoon gebracht aan Diana Ross en is absoluut vereerd om de 2019 Ameripolitan Music Award Rockabilly Female of the Year te zijn.

Je kunt Tammi ook zien optreden met The Lovettes in hun eigen show, "Leaders of The Pack", de retrospectieve biografische concertviering van de belangrijkste vrouwelijke artiesten uit de gouden jaren van de popmuziek uit het midden van de eeuw uit de jaren '40, '50 en '60. De Lovettes waren te zien en zijn te zien op TJ Lubinsky's PBS Special: Doo Wop Generations.

Miss Tammi Savoy houdt van het vintage leven en je hebt Tammi misschien gezien op verschillende vintage en pinup modellenfoto's, publicaties en modeshows. Tammi staat bekend om haar vintage/retro/pinup-stijl, make-up en schoonheid, en haar fantastische haar, dat helemaal natuurlijk en gestyled is of beïnvloed door vintage kapsels. Op sociale media wordt Tammi ook erkend als een positieve woordvoerder van tal van bedrijven. Ze is vooral geïnteresseerd in vintage, retro en pinup-invloeden: kleding, stijl en mode, schoenen, schoonheidsproducten voor haar en huid, huis en tuin, muziek en film en andere gerelateerde esthetiek.

tracks:

01. Love Is A Funny Thing (Live) (3:21)
02. I Can't Stop Now (Live) (2:15)
03. Jim Dandy (Live) (2:50)
04. I Want Your Good Lovin' (Live) (3:58)
05. That's Why I Cry (Live) (4:43)
06. Stop Knockin' (Live) (2:54)
07. Stop Talking And Start Walking (Live) (2:20)
08. What Makes You So Cold (Live) (3:56)
09. It's So Good (Live) (2:35)
10. Finders Keepers (Live) (2:01)
11. Should I Ever Love Again (Live) (3:28)
12. Voodoo Voodoo (Live) (4:53)

musicians:

Vocals: Tammi Savoy
Guitar: Pat Keiner
Drums: St Rose LaFerrari
Bass: Jesse Woelfel