© Rootsville.eu

The Özdemirs (D)
tiltle: Introducing The Özdemirs
music: Blues
release date: 2023
promotion: Continental Record Services (CRS)
info artist: The Özedemirs

© Rootsville 2023


Erkan Özdemir kennen we uiteraard al heel lang, al meer dan 20 jaar zelfs aan de zijde van 'Memo Gonzalez' maar ook zijn beide zonen, Kenan (gitaar) en Levent (vocals-drums) zijn al een tijd een vast gegeven in de bluesscène. Zeker wanneer het op begeleiden van een buitenlandse artiest aankomt. Nu hebben 'The Özedemirs' een stapje verder gegaan en brengen ze een eigen album uit met name 'Introducing The Özdemirs'.

Erkan Özdemir toert al meer dan 20 jaar door Europa met de Bluescasters rond Memo Gonzalez en diverse andere formaties en heeft in bijna elke club en festival gespeeld. Hierdoor kwamen de jonge Özdemirs al heel vroeg in aanraking met bluesmuziek en raakten er al snel enthousiast over. Over de meer traditionele bluesstijlen uit de jaren 50 en 60 zoals De twee jonge Özdemirs vonden ook toegang tot andere stijlen Amerikaanse rootsmuziek, zoals die van Freddie King, BB King en Albert Collins. Al Green, James Brown, The Meters, Bootsy Collins zijn maar een paar namen. Soul, Funk...

Hun enthousiasme groeide met de dag en hun spel werd steeds beter en dus werd besloten om samen met vader Erkan Özdemir een band op te richten: The Özdemirs! Deze generatieoverschrijdende cast combineert invloeden uit meer dan 60 jaar muziekgeschiedenis. De jeugdige uitbundigheid en energie van de twee jonge Özdemirs in combinatie met de routine en sereniteit van hun vader staat garant voor een vermakelijke concertervaring.

Naast concerten door heel Europa onder hun eigen naam, hebben de Özdemirs de laatste jaren ook een goede reputatie opgebouwd als begeleidingsband van enkele bekende Amerikaanse muzikanten. Met Johnny Rawls, Kirk Fletcher, Shawn Pittman, Memo Gonzalez, Sugaray Rayford, Mike Morgan, Holland K Smith, Trudy Lynn, Angela Brown hebben ze de podia van clubs en festivals in heel Europa, van Noorwegen tot Denemarken, Frankrijk, België, Zwitserland naar Spanje gerockt!

tracks:

01. Teach Me (2:56)
02. Tired Of My Tears (2:32)
03. That's How It Is (3:09)
04. Simply Beautiful (5:55)
05. Tell Me What's On Your Mind (2:26)
06. Burnt Toast & Black Coffee (2:41)
07. I'm Gonna Tear Your Playhouse Down (3:46)
08. Midnight Blues (3:58)
09. Heap See (Feat. Trudy Lynn) (3:42)
10. Tell Me What's On Your Mind (Instrumental) (2:29)