© Rootsville.eu

Ticket West & Greg Izor (NL/US)
tiltle: Chucufu (EP)
music: blues
release: may 19, 2023
distribution: Sonic Rendezvous
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Ticket West - Greg Izor

© Rootsville 2023


Vorig jaar stonden de broertjes Wilhelm nog met hun 'Ticket West' in het Moulin Blues Café en dit jaar was het de eer aan de Amerikaanse harper Greg Izor. Vorig jaar doken die van Ticket West ook in de studio samen met Greg Igor voor het opnemen van een EP die op 19 mei zijn release zal kennen. Ondertussen zijn er ook al drie singles uitgekomen maar niets kent een echtere inpak dan het volledige schijfje.

Buesharmonica-krachtpatser Greg Izor dat is een blend van Louisiana-grit, Austin-soul en low-down Chicago-hitte. Hij wordt erkend als een van de belangrijke nieuwe stemmen in de blues- en mondharmonicawereld. Met de release van verschillende veelgeprezen albums en opruiende live-optredens heeft hij zichzelf gevestigd als een kracht om rekening mee te houden.

Ticket West gaat over twee broers die in hun jonge jaren luisterden naar blues-opnames die hun vader van de radio maakte. In 1984 (ze waren toen 14 en 11) nam de Nederlandse omroep TROS Jimmy Johnson en Billy Boy Arnold live op in het jazzcafé van Nick Vollebregt in Laren. Papa gebruikte dit grote cassettedeck met grote spoelen die in de woonkamer draaiden. De broers Pascal en Walter Wilhem gingen in eerste instantie hun eigen weg maar gingen later de studio in en brachten met "High Class" hun debuutalbum uit. In 2021 brachten ze "Cab Driving Man" uit en laten ze zich inspireren door West Coast en Chicago blues.

Het resultaat van deze alliantie is deze 'Chucufu' met daarop 7 nummers van de hand van Greg Izor. Laid-back Chicago blues met als opener het toch met tempo gevulde 'Here in The Corner'. Een nummer beetje in de stijf van Kim Wilson en zijn Fabulous Thunderbirds. Met nummers als 'Living

De zang en harmonica spel van Greg Izor is bijzonder zuiver, ook op Live concerten' en neemt je mee naar het hartje van de Windy City. De skills van 'Ticket West' die sytaan zo in evenredigheid. als te horen op 'Living Day To Day'. Het nummer 'Don't Wait Too Long' lijkt dan weer monotoom opgenomen. Op 'Chucufu' nemen Ticket West en Greg Izor je een beetje mee naar de swampblues van Louisiana daar waar 'Talkin' is Easy' dan weer lowdown en dirty klinkt.


tracks:

1 Here in the Corner
2 Living Day To Day
3 Don't Wait Too Long
4 Bastrop Jail
5 Chucufu
6 Talkin' is Easy
7 Push That Bottom

Musicians:

Greg Izor: Vocals & harmonica
Pascal Wilhelm: Guitar
Walter Wilhelm: Bass
Peter ten Wolde: Drums