© Rootsville.eu

Tommy Lee Cook & The Buckingham Blues Band (US)
tiltle: Tommy Lee's Jonesin'
music: Blues
release date: 2023
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Tommy Lee Cook


© Rootsville 2023


Buckingham-bareigenaar vol verrassingen. Muzikant, auteur studeert geschiedenis, fokt muilezels. Hij is een nuchtere jongen die de strijd aangaat met het woord nerds in New York City, een muilezelminnende man die romans en liedjes schrijft, een liefhebber van soulfood die alle nadelige gevolgen van Farmers Market-maaltijden ontkent met zijn dagelijkse 90 minuten durende training. Als Tommy Lee Cook niet bestond, zou het een gelukkige schrijver zijn geweest die zo'n ingewikkeld en boeiend personage had bedacht.

Maar hij bestaat, tot grote vreugde van muziekliefhebbers en kameraadschapzoekers in Cook's Buckingham Blues Bar, waar hij te vinden is als hij niet deelneemt aan internationale kruiswoordraadseltoernooien of cd's aan het opnemen is. Geboren in Danville, Va., Hij werd na 6 maanden geadopteerd uit het weeshuis in Chatham, Va. bijl of geweer in de hand. Zijn familie verhuisde in 1967 naar Florida en Cook bracht de volgende zes jaar door in North Fort Myers voordat hij bij de luchtmacht kwam en vervolgens naar de Universiteit van Florida in Gainesville ging. Hij gaf een tijdje Engelse les, kocht toen de Buckingham Bar en deed hem opnieuw in 2002. Het biedt nu een verscheidenheid aan live-acts en weekendmuziekfestivals.

Door Rise of Beatles geïnspireerde gitarist Tommy Lee Cook, eigenaar van de Buckingham Blues Bar, speelt al jaren. Tommy Lee Cook en The Allstars zijn geen typische zondagavondband. Hun soort Zuid-getinte Chicago-blues kan als rauw en modderig worden beschouwd. Hij groeide op toen de Beatles binnenvielen en bevond zich de rest van zijn leven in de greep van muziek. Hij pakte een gitaar en speelt sindsdien.

Met zijn nieuwste album 'Tommy Lee's Jonesin'' blijft hij oneverzadigd verder werken aan zijn carrière. Met vooral originals is dit album een mix van stijlen met 'de' blues als rode draad.

tracks:

01 Birds and Bees
02 Gimmy My Money Mista
03 Turpentino
04 Let It Rain
05 Souleater
06 Satisfied
07 Tommy Lee’s Jonesin’
08 Funky Shoes
09 Dancing with My Baby
10 Consequences
11 Working Musician
12 The Boys from Buckingham