© Rootsville.eu

Tracy Nelson (US)
tiltle: Life Don't Miss Nobody
music: Blues - Country
release date: 2023
info artist: Tracy Nelson


© Rootsville 2023


Doordat deze Tracy Nelson reeds in 1974 een duet opnam met Willie Nelson zou je met deze country zanger verwachten dat ze daardoor in de spotlights kwam te staan. Tracy's carriere kreeg een boost door haar samenwerking in 1998 met haar bluessisters Marcia Ball en Irma Thomas. Haar tweede album 'Mother Earth' uit 1969 was tevens ook de naam van haar band waarmee ze in die periode podia deelde met namen als Greatfull Dead, Jeffeson Airplane, Janis Joplin en Jimi Hendrix.

Tracy Nelson, een van de krachtigste stemmen in de Amerikaanse muziek, is na een lange opnamepauze gekomen met het album van haar leven, een muzikaal zelfportret dat haar hele carrière omvat. Life Don't Miss Nobody is een verzameling van 13 nummers die teruggaat tot haar begin als gitaarplukkende tiener uit Wisconsin die koffiehuizen speelde via een ongeëvenaarde carrière, nu in het zesde decennium, zingend blues, country, New Orleans R&B en gospel, en optreden in legendarische muziekmekka's als San Francisco uit de jaren 60 en Austin uit de jaren 70 tijdens haar epische, genrebrekende muzikale reis.

Maar dit is geen nostalgietrip. De titelsong is een gloednieuwe compositie van de vrouw wiens “Down So Low” een moderne standaard is geworden. Ze is druk bezig geweest met optreden en opnemen met oude muzikale vrienden in projecten als Corky Siegel's Chamber Blues en met de vrijlopende all-star Blues Broads - Angela Strehli, Annie Sampson en Dorothy Morrison. Toch hebben rootsliefhebbers lang gewacht op een nieuw album van Tracy Nelson, en niemand is meer opgewonden dan Tracy.

Life Don't Miss Nobody is Tracy Nelsons eigen Great American Songbook, met iconische componisten als Hank Williams, Ma Rainey, Willie Dixon, Allen Toussaint, Chuck Berry, Doc Pomus, Sister Rosetta Tharpe en de Founding Father of American Song, Stephen Foster. Foster's "Hard Times" hier in twee bezettingen, beide met Tracy op 12-snarige, de eerste keer dat ze op gitaar is opgenomen sinds haar debuut uit 1964, Deep Are The Roots.

Tracy's liefdeswerk omvat ook het personeel van het album. Geproduceerd door Roger Alan Nichols (Steven Tyler, Larkin Poe) en in slechts drie dagen opgenomen in Nashville's Sound Emporium, bevat Life Don't Miss Nobody de ultramoderne rootsritmesectie van pianomeesters Kevin McKendree (Delbert McClinton, Brian Setzer) en Steve Conn (Bonnie Raitt, Sonny Landreth), staande en elektrische bassist Byron House (Robert Plant's Band of Joy, Nitty Gritty Dirt Band), Nashville A-list drummer John Gardner (Dixie Chicks, Taylor Swift), Larry Chaney (Edwin McCain) en Mike Henderson (SteelDrivers, Chris Stapleton) op gitaar.

 

tracks:

01. Strange Things Happening Every Day
02. There Is Always One More Time (Feat. Mickey Raphael)
03. Life Don't Miss Nobody
04. Your Funeral And My Trial (Feat. Jontavious Willis)
05. Yonder Come The Blues
06. I Did My Part (Feat. Marcia Ball & Irma Thomas)
07. Hard Times
08. Honky Tonkin' (Feat. Willie Nelson)
09. It Don't Make Sense (Feat. Charlie Musselwhite)
10. Compared To What (Feat. Terry Hanck)
11. Where Do You Go (When You Can't Go Home)
12. Brown Eyed Handsome Man (Feat. Marcia Ball, Irma Thomas, Reba Russell, Dianne Davidson & Vickie Carrico)
13. Hard Times (Solo Version)