© Rootsville.eu

Trudy Lynn (US)
tiltle: Royal Oaks Blues Café
music: Blues
release date: 2023
promotion: Continental Record Services (CRS)
info artist: Trudy Lynn

© Rootsville 2023


Trudy Lynn werd op 9 augustus 1947 geboren als Lee Audrey Nelms in Houston, Texas. Haar carrière nam aanvang 'mid sixtie's toen ze door Albert Collins in de Walter's Lounge in Lockwood op het podium werd gevraagd. Het moet gezegd dat het nummer 'Night Time is The Right Time' dat ze die avond bracht de nagel op de kop sloeg. Het was toen ook het moment om voor haar artiestennaam te kiezen i.p.v. Lee Audrey Nelms. Haar repertoire destijds bestond uit werk van Etta James en Koko Taylor maar dat werd uitgebreid toen ze begon samen te werken met 'big bands' en in het bijzonder met de 'Clarence Green Band'.

Ze wacht nog tot 1989 om haar debuutalbum 'Trudy Sings The Blues' op de markt te brengen. Ondertussen dtaat haar teller op '16' met vorig jaar nog het album 'I'll Sing The Blues For You'. In 2007 valt ze in de prijzen wanneer haar album 'I'm Still Here' genomineerd wordt tot beste 'Soul album' van het jaar. Ook zijzelf viel dat jaar in de prijzen als beste 'soul blues' artieste. In 2014 haalde ze de gegeerde 'Koko Taylor Award' binnen waardoor ze een jaartje later in de 'Houston Music Hall of Fame' wordt opgenomen.

Trudy Lynn aka The Golden Girls zoals haar in 2022 uitgegeven album noemde brengt dit jaar een nieuwe release van haar album van 2013 uit. Ook nu op deze 'Royal Oaks Blues Café' staat, zoals de laatste jaren, harper Steve Krase aan haar zijde. Het album wordt uitgegeven bij 'Continental Records Services' en bevat 11 nummer gaande van Chicago blues over wing met een jazzy toets.

De cd van Royal Oaks Blues Cafe zou gemakkelijk in de categorie "The Best of Trudy Lynn" kunnen vallen, deze opname is zo goed. Een compositie die Trudy's traditionele styling, een klassieke stem en onberispelijke instrumentals met Steve Krase op harp laat horen, laat je gewoon glimlachen, je hoofd dobberen en zeggen; dat is blues.


tracks:

1 Confessin' the Blues
2 Play The Honky Tonks
3 Feel It
4 Every Side of Lonesome  
5 Country Man Blues 
6 Street Walkin' Daddy
7 Red Light             
8 I'm Gonna Put You Down     
9 Down In Memphis             
10 Effervescent Daddy               
11 Whip It To a Jelly