© Rootsville.eu

Until The Sun (US)
tiltle: Enchantetment
music: Bluesrock
release date: 2023
info artist: Until The Sun
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2023


Until the Sun, een rockende bluesband, werd opgericht in 2017. Hun muziek bevat en combineert vaak elementen van blues, alternatieve rock, Pink-Floyd-achtige Psychedelia en jazz. Until the Sun begon al snel met het spelen van nationale shows, stelde zich open voor beroemde blues- en rockartiesten en speelde op wereldberoemde locaties. De band bestaat uit Brandon Teskey op leadgitaar, Alyssa Swartz op zang, Chris Tex op drums, David Raymer op bas en Michael Young op keyboard.

Until the Sun bracht in 2019 hun eerste album 'Blackheart' uit en voltooide in 2021 hun tweede album 'Drowning in Blue'. In 2022 bracht Until the Sun een live-album uit bestaande uit voornamelijk nieuw materiaal, getiteld 'A Night at the Ritmekamer'. In 2023 bracht Until the Sun hun nieuwste psychedelische bluesrockalbum 'Enchantment' uit. De bandleden hebben allemaal hun hart en ziel gestort in het streven naar ongekende niveaus van muzikaal vakmanschap, songwriting, toon, uitvoering en het bereiken van nieuwe niveaus van professionaliteit die zich blijven ontwikkelen.

Op hun nieuwe album 'Enchantement' herbergen ze 14 nummers en openen ze met de titletrack van het album. Het ganse album worden we ondergedompeld in een roos van psychedelische bluesrock al brengen ze met 'All Over Again' een cover van de hand van BB King. Met 'Broken Masterpiece' krijgen we een bluesje dat nogal wat klagelijk overkomt maar met 'Dragon Below' krijgen we terug de juiste dosis bluesrock te verwerken.

'Hound Dog' is een cover van de hand van het duo Lieber-Stoller maar voor de andere nummers spreken we over originals van deze 'Untill The Sun'. Je kan stellen dat Brandon Teskey, naast de vocals van Alyssa Swartz, de leading man is en zijn uitstekend gitaarwerk komt in vele nummers in de spotlights te staan. Op het afsluitende 'Ghost In The Prayer' komt het psychedelisch aspect terug op de voorgrand mede door de toevoeging van de klanken van een sitar.

tracks:

01 Enchantment , Pt. 1
02 Your Well
03 All Over Again
04 Dancing On The Floor
05 Broken Masterpiece
06 Dragon Below
07 Death In Disguise
08 Enchantment , Pt. 2
09 Hound Dog
10 Animal Within
11 Seek The Sunshine
12 Groovin’
13 Space For Leaving
14 Ghost In The Prayer