© Rootsville.eu

Walk That Walk (US)
tiltle: Big World Of Trouble
music: Blues
release date: 2023
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Walk That Walk


© Rootsville 2023


Met deze 'Big World In Trouble' brengen die van 'Walk That Walk' na hun debuutalbum 'You Good!?' uit 2022 hun vierde album 'Big World of Trouble' op de markt. Een bluesy wake-up call aan de wereld maar niet in het minst ook een eerbetoon aan hun overleden bassist Dirk van Gulden.

De band bestaat uit de band uit Poppa 'C' DeSnyderTim Gartland , Dirk van Gulden (bas)(RIP), Randi Laak en Ted Hastings aangevuld door James Stickman WaldronMike Barrows, Ben DeSnyder ), Bob Sparadeo  en backing vocals van Maria Tollefsen en Jonathan Rosoff. Hun muziek is een mix van Chicago blues met daarin ook wel enkele andere strekkingen verweven.

Niet zo van de minsten deze 'Walk That Walk' want zijn waren ook de begeleidingsband voor onder meer Bo Diddley wanneer deze concerten speelde in de buurt of Boston. Als een van de belangrijkste bands in de muziekscene van Boston is Walk That Walk een fenomeen aan de oostkust, maar de wortels in het Midwesten gaan diep. Het materiaal en de uitvoeringen van de groep zijn beïnvloed door de vruchtbare klanken van Detroit en Chicago, waar de elektrische blues in de jaren vijftig ontstond.

In 1992, het jaar waarin de band werd opgericht, haalde 'Walk That Wal'k de finale van de Battle of the Blues Bands, gesponsord door de Boston Blues Society. Hun groeiende reputatie als opwindende artiesten bezorgde hen toegang tot de beste clubs in de omgeving van Boston. Oprichter Chuck DeSnyder, geboren in Motown en gitarist/zanger, was een tienerrocker, won talentenjachten op de middelbare school en leidde succesvolle R&B-getinte bands tijdens de universiteit en gedurende een aantal jaren in New York City. Maar toen hij naar Boston verhuisde, was zijn 'bluesziekte' niet meer te onderdrukken en al snel kwam hij in contact met drummer Randi Laak.

Het album opent met 'Roof Got A Hole', een akoestisch bluesje gedreven op slide. Al vlug komen we uit bij de stompende boogie van John Lee Hooker op diens 'Boogie Chillin met dank aan gastharpist James Stickman Waldron. De titeltrack 'Big WOlrd of Trouble' is er dan eentje om stoom af te laten daar waar deze 'Walk That Walk' op 'Get Up Get Out' laten horen dat ook funk in hun ogelijkheden ligt.

'See Poppa C' zet dan meteen ook  Poppa 'C' DeSnyder in de spotlights waarna ze met 'Mississippi Junkin’ ons dan weer mee richting zuiden en de swamps komen te nemen. Swingend en bijzonder up tempo kom je zo uit bij 'You Can’t Stay Here' om dan te resulteren in the real thing met 'Still a Fool' van Muddy Waters. Afsluiten doen ze al even swingend met Johnnie Johnson zijn 'Good Woman'. Time to hit the road guys 'cause Belgium is not that far away and we too want some trouble...

tracks:

01. Roof Got a Hole
02. Boogie Chillin
03. Big World of Trouble
04. Get Up Get Out
05. See Poppa C
06. Mississippi Junkin’
07. You Can’t Stay Here
08. Still a Fool
09. Good Woman