© Rootsville.eu

Water Tower (US)
tiltle: Live From Los Angeles
music: Bluegrass
release date:august 11, 2023
label: self-released
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Water Tower

© Rootsville 2023


Water Toren-voorman en steunpilaar Kenny Feinstein heeft meer uitgegeven dan 15 jaar curator van de band. In 2005 begon hij met optreden en opnemen met de Water Tower Bucket zijn ook aangepast leden en stijl als Water Tower String Band. In 2018 verhuisde hij van zijn roots in Portland, Oregon naar Los Angeles, waar hij het nieuwe begon iteratie van de band, nu gewoon bekend als Water Tower.

Al functionerend als een collectief, met Kenny Feinstein de constante anker, bestaat de kern van de groep uit drie onwaarschijnlijke beschermelingen die kwam uit zeer verschillende muzikale achtergronden - Kenny brengt stevige strijkers ervaring (banjo, mandoline, viool, gitaar) puttend uit zijn favoriete genres van punkrock, old-time en bluegrass. Na verhuizing naar Los Angeles hij ontmoette Tommy Drinkard , een geluidstechnicus, songwriter en frontman van zijn eigen band, Tommy Drinkard & The Remedy. Tommy die al een geweldige elektrische en akoestische gitarist begon banjolessen te nemen van Kenny en binnen een jaar had hij de eerste plaats intermediate banjo gewonnen bij de veelgeprezen Topanga Banjo en Fiddle Competition.

Hun samenwerking op het gebied van songwriting begon al snel vorm te krijgen met nummers als ‘AM PM’ en ‘River Song’ het vaststellen van de wortels van hun geluid. Niet lang daarna ontmoetten ze Jesse Blue Eads, een 19-jarige jazzbassist die stond ook zijn mannetje op de banjo. Ze ontmoetten elkaar terwijl ze op straat waren op het strand in Zuid-Californië. Zonder medeweten Kenny en Tommy hadden destijds net een Jazz Award ontvangen van Berklee School of Music. Verbazingwekkend geluiden waren te horen over het strand toen de drie elkaar ontmoetten en urenlang stijlen en licks verhandelden, inclusief wat zou worden hun kenmerkende geluid met dubbele banjo in nummers als 'Take Me Back'.

Samen delen ze hun liefde voor bluegrass, old-time en jamgrass terwijl ze hun individuele fusies van
reggae en rock (Tommy Drinkard), jazz en prog-rock (Jesse Blue Eads) en punk rock & old-time styles (Kenny Feinstein). Hun nieuwe album, Live from Los Angeles, is opgenomen in de Palomino Studios. Het was allemaal in één dag gedaan. De band had twee maanden onderweg doorgebracht en kwam na een lange nachtelijke rit binnen om de dag erna het album op te nemen de tour eindigde, zodat ze de frisse energie van de weg in de studio konden houden. Onderweg ging Tommy's auto kapot omlaag. Toen de band eindelijk arriveerde, ontdekten ze dat de stand-up bas uit elkaar was gevallen. Eventueel vier uur te laat beginnen met opnemen, de tijdnood is voelbaar in al deze nummers en er was een rauwe energie ongetwijfeld die dag vastgelegd. Alle nummers zijn de eerste of tweede opname, maar meestal de eerste. Dat deden ze alleen twee van elk.

tracks:

1. National Anthem / Reuben’s Train (5:37)
2. California Love (EXPLICIT) (4:25)
3. Cotton Eyed Joe (2:41) 4. Flow Tap (3:10)
5. George Washington (2:45)
6. I See the Light (4:43)
7. My Little Girl in Tennessee (2:46)
8. Lonesome Road Blues (3:35)
9. Mary Jane (3:51)
10. Radio (EXPLICIT) (3:14)
11. Skante Warrior (3:28)
12. Stay All Night (2:10)
13. River Song (3:33)
14. AM PM (3:55)
15. Take Me Back (EXPLICIT) (3:02)