© Rootsville.eu

Will James (UK)
tiltle: Sundancer
music: Blues
release date: 2023
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Will James


© Rootsville 2023

 

Will James is een gitarist, zanger en songwriter uit het zuiden van Engeland.Hij is snel aan het opkomen in de UK Blues Scene en geeft zijn eigen unieke stempel aan de blues, door zijn opwindende gitaarspel en rauwe, soulvolle stem.

Memorabele gitaarriffs staan op de voorgrond van zijn muziek en zorgen voor aanstekelijke melodieën met elementen van jazz, soul en rock and roll; sterk geïnspireerd door de jaren '60 en '70. Zijn muzikale stijl is een verfrissende kijk op de blues.

Het was een spannend jaar voor Will, die onlangs in Los Angeles is geweest om samen met de legendarische producer John Wooler te werken aan zijn debuut soloalbum "Sundancer", opgenomen in Steakhouse Studios.

Deze 'Sundancer' kwam in de UK vorige jaar in de herfst al op de markt. De eerste twee tracks, Shadowman en Where's My Baby? verschenen ook reeds als single. Mede door de diversiteit van zijn blues is soul ook niet ver weg. Voorheen bracht hij in november 2020 het album 'The Age Of Fear' op de markt onder de naam Will James & The Boots waardoor deze 'Sundancer' zijn eerste full album is als solo muzikant.

 

tracks:

01. Shadowman
02. Wheres my Baby? 
03. Still Blue
04. Grindstone
05. Prisoner
06. 6up 
07. Pack it up
08. Q blues
09. Home
10. Sundance