© Rootsville.eu

Lady & The Lonely Hearts
Americana
De Sigaret Diest
(07-01-2023)
reporter & photo credits: Freddie


info club: De Sigaret

© Rootsville 2023


Het is het tijdperk rond 'Drie Koningen' en dus tijd om terug gaan te zingen, oftewel voor ons te laten zingen om het zo aimabel te houden. Als uitzondering op de regel zochten we dus nog een derde koning en die vonden we dan in de persoon van de patron van het 't Schuurke' in de Gijmel (Langdorp), en met dus een kleine delegatie van Gevarenwinkel waren we zelfs met vier koningen. Toch ook enkele lokale muzikanten die dit oord kwamen op te zoeken zoals 'onze' man in black Hans Peeters van Cash Reloaded. Nog net binnen raakten ook David Ronaldo en Lesley Verbeeck van The Black Sneakers al waren die hier voor de CD release te promoten van David Ronaldo & The Dice. Deze 'Tunes For A Dime' wordt voorgesteld op 27 januari in GC De Mena te Rotselaar. Be there!

Voor ons zingen hier vanavond 'Lady & The Lonely Hearts' en dat zijn dan weer  'Lady' Stefanie Pia op vocals en accordeon. De 'Lonely Hearts' aan haar zijde zijn niemand minder dan Hans Van Zichem, Gert Bammens  en bassist Hans Peeters. Ze verzorgen een programma van country en andere Americana toestanden. Dus niet alleen als vier koningen richting 'De Sigaret' in Diest maar ook wel als '4 Lonely Hearts' klaar voor een avond met 'Het Eenzame Hartenbureau'.

Uiteraard veel rumoer wat bij een start van een nieuw jaar er wel een beetje bij komt te horen en dus benieuwd of de zuivere maar breekbare stem van Stefanie zou kunnen opboksen tegen de aanwezige en uitbundige sfeer. Voor hun opener steken ze maar net de grens over richting noorderburen met 'Calm After The Storm' van de Nederlandse formatie 'The Common Linnets' en zo zitten we meteen in het Eurovisie song gebeuren. Mijn jaar begint goed wanneer Stafanie en haar eenzame harten Willie Nelson's 'Blue Eyes Crying in The Rain' door de speaker galmt.

De geluidsmeter bleef maar de hoogte ingaan en dit lag eerder aan enkele uitbundige tafels waaronder ook de fan tafel van deze 'Lady & The Lonely Hearts', gelukkig waren wij er voor de muziek en die was picobello. Zoals 'Have You Ever Seen The Rain' van Creedence Clearwater Revival en 'Save The Last Dance For Me' in de versie van Heidi Haughe. Te punctueel vasthouden aan de playlist is zo niet vol te houden en zo zouden Stefanie & the gang beter wat grasduinen tussen set 1 en 2 om zo de stemming te bevorderen. Maaike, wo bist du ;-)

Met 'Lonestar' gaan onze gedachten uiteraard ook uit naar de mooie stem van Norah Jones en om er nog maar een mooie stem bij te halen krijgen we 'It's So Easy' in de versie van Linda Ronstadt. De keuze van de nummers blijft optimaal te noemen zeker wanneer ook de 'Eagles' aan bod komen met hun 'New Kid in Town'. We kregen nu al nummers uit verschillende strekkingen en het moet gezegd dat Stefanie's klankkleur zich moeiteloos weet aan te passen.

Ook deze 'Lonely Hearts' weten subtiel hun noten te brengen incluis de oehs en de aahs tijdens de backing vocals. De ritme grooves van uitsluitend de basgitaar van Hans Peeters zijn er wat mij betreft boenk op en zo deinen we richting einde van het eerste gedeelte en kwam zo plots de schwung er hier in met 'Stuck in The Middle' van Stealers Wheel, dit met Gert in de persoon van Gerry Rafferty. Tijd voor wat pintjes...en een hapje!

Tijd voor het tweede gedeelte en zit de sfeer zo maar ineens opperbest bij nummers als 'Every Little Thing' en 'Queen of Hearts' van Juice Newton. Ook wordt de accordeon boven gehaald maar genne bang we gaan niet naar het schlagerfestival maar blijven rustig in 'De Sigaret' genieten van nummers als 'C'est La Vie'. Onze 'Man in Black' had zich in de backstage teruggetrokken maar bij het horen van Jackson en niet in het minst van 'Folsom Prison Blues' stak hij zijn kop zomaar boven de menigte uit.

Zo ging het ook van de bayou van Hank Wiliams' zijn 'Jambalaya' naar 'Take It Easy' van de 'Eagles' en ja het werkte en zo kreeg hier iedereen meer aandacht voor deze 'Lady & The Lonely Hearts'. Met vervolgens 'There's a Guy Works Down the Chip Shop Swears He's Elvis' uit 1981 van de Britse Kristy Maccall kon Lesley van de 'Black Sneakers' dan weer even niet volgen wat trouwens als een unicum mag worden beschouwd. Krijgen we ook nog van de leather cowgirl Suzy Quatro 'If You Can't Give Me Love'.

De ambi meter gaat zelfs de hoogte in bijhet aanhoren van het prachtig gebrachte 'American Dream' van 'The Nitty Gritty Dirt Band' is er Dusty Springfield's million selling hit 'Son of A Preacher Man' en deinen we met 'Sweet Sweet Mile' van 'The Carpenters en Ann Taylor's 'Home To Louisiana' richting einde met de vermelding 'All Line Dancers Will Be Removed from The Dancefloor' :-) 

De apotheose volgde dan nog met Nathaniel Rateliff zijn million selling hit 'I Need Never Get Old' en aan de yell 'nog ien schoewe lieke' van onze burgervader van Varenwinkel kon ook Stefanie en haar metgezellen niet weerstaan, dus 'Let's Have A Party'. Helaas niet 'Jesus' maar Cash has left the building... Muzikaal was zo de kop eraf voor 2023, fotografisch? daar is nog werk aan :-(