© Rootsville.eu

Stef Paglia Trio (B)
EP release 'Light & Darkness'
De Loods Aarschot
(13-01-2023)
reporter: ES & photo credits: Freddie


info organisatie: De Loods
info band: Stef Paglia

© Rootsville 2023


'Chasing Dreams' is een van de vijf nummers op de nieuwe EP 'Light & Darkness' die op vrijdagavond 13 januari aan het publiek wordt voorgesteld. Een nummer dat zo misschien wel de levenswandel van deze gitarist komt te beschrijven. Stef Paglia was amper twaalf en dus nog net geen tiener toen hij een gitaar vast pakte. Mede door zijn vader kwam hij zo ook in aanraking met Stevie Ray Vaughan en dus ook met de blues.

Stef was van toen af bezeten door de blues die zijn leven ook tot op de dag van vandaag in de greep heeft. Met 'The BluesBones', Belgisch meest succesvolle bluesrock band, legde hij een tot nu toe indrukwekkend parcours af met onder meer in 2016 het winnen van de 'Belgian Blues Challenge'. Ook met de Noord-Ierse Kaz Hawkins schreef hij mee een succesverhaal.

Enkele jaren geleden ambieerde hij een solo carrière en in het najaar van 2015 waren we ook getuige van zijn eerste stappen als zanger. Het startschot was gegeven en in 2017 was het 'Stef Paglia Trio' geboren. In 2019 was het logische gevolg dat hij zijn debuutalbum 'Never Forget' uitbracht wat aanzien kon worden als een ode aan zijn overleden vader.

Nu staat dit 'Stef Paglia Trio' aan het begin van een nieuwe era door het uitbrengen van de nieuwe EP 'Light & Darkness'. Op deze 'EP' krijgen we een vernieuwde Stef Paglia te horen en opent hij met 'Stand Up' een nummer dat reeds als single werd uitgebracht op 25 november 2022. Aan zijn zijde staat een ritme sectie met wie hij al geruime tijd samenwerkt met aan de basgitaar Geert Schurmans en aan de drums Sven Bloemen.

Openen doen Stef en zijn kompanen meteen met veel grinta en op de rifjes van 'Stand Up' is hier meteen iedereen mee in de ondertussen volgelopen 'Loods'. Na 'The unknow' leren we hier ook het fuzzy getinte 'Blue Eyes' kennen en gaan we mee in het enthousiasme van Stef Paglia.

Op 'Chasing Dreams' laat dit 'Stef Paglia Trio' dat er ook wat soul verborgen zit in hun songs. 'Queen of Darkness' is dan een weerspiegeling van de titel maar ook dit donkerde nummer wordt door de menigte zeker gewaardeerd. Ook bij 'gitaarmeester' David Piedfort die zich aan de zijkant was komen te settelen. Na het lichtjes met funk geïnfiltreerde 'Please Come Back To Me' hebben we zo goed als het nieuwere werk gekregen en kunnen we zo voort met de 'Best Of'.

Op de tonen van 'Cissy Strut' duiken we even richting de 'Big Easy' al had de betreurde Jeff Beck dit ook wel in zijn arsenaal zitten. Met nummers als 'Watch Out' en 'Warmth Instead Of Cold' voelen de fans de vibes van Stef Paglia tot in hun bones. Ook 'Freedom' en uiteraard 'Mistery Heaven' mag hier vanavond niet ontbreken en knap van Stef dat hij ook Jeff Beck komt te eren.