© Rootsville.eu

The Fast Food Kings (B)
Sunday Evening Blues
Muzecafé (be-Mine Blues)
(15-01-2023)
reporter & photo credits: Freddie


info oganisatie: be-Mine Blues
info band: The Fast Food Kings


© Rootsville 2023


Nog maar half januari en we trekken met de bluesmobiel vanuit Gevarenwinkel reeds voor de tweede keer dit jaar richting 'Muzecafé' in Zolder. Dit maal voor de 'Sunday Evening Blues' van 'be-Mine Blues'. Een zondagavond die al sinds 2021 een vast plaatsje in onze kalender heeft ingenomen. Voor de fans nog even vermelden dat hun gezellig festival dit jaar verhuist van zondag naar zaterdag 10 juni 2023.

Nu dat 'Driekoningen' al is gepasseerd wordt er vandaag de dag voor centen gezongen door 'Vierkoningen', met name 'The Fast Food Kings' en wordt die Bijbelse gebeurtenis vandaag gewoonweg een 'Blues Happening'. Dus Caspar, Melchior en Balthasar hebben er een broertje bijgekregen en noemen nu Wim Degeest, Toon Derison, Bart 'Rico' Ulens en Marc 'Rusty' Thomas.

Op bezoek dus bij Herman, Ilse, Pascal, Luc en Maarten en niet met wierook, mirre en goud maar met 90 minuten steengoede blues nummers waarmee we terug gaan naar de Chess era en de West Coast blues. Zoals we het hier gewoon zijn is het 'Muzecafé' weer aangenaam gevuld en kunnen deze 'The Fast Food Kings' ongehinderd van start gaan voor weerom een aangename 'Sunday Evening Blues'. Nog even bij vermelden dat ook deze band tussen de finalisten zat bij de 'Belgian Blues Challenge' in oktober 2022. De 'MC' van dienst is nog steeds de Roeland Bierkens.

Tegen de klok van 08.30PM hadden alle kompels hun plaatsje gevonden en stuurden die van 'The Fast Food Kings' een instrumentale opener het 'Muzecafé' in. Ook Rocco was zich op zijn vaste stek achter de knopjes komen nestelen en was zo het geluid weerom opperbest. In 1983 kwam Ronnie Earl met zijn Broadcasters de charts binnen met 'Riding in the Moonlight', een nummer dat door Howlin' Wolf van het Chess huis in 1951 werd geschreven en nu vast op de playlist staat van Wim en de zijnen. De blues liefhebbers die hadden er al meteen zin in.

In 1957 schreef Chris Kenner samen met het NOLA duo Domino-Bartholomew 'Sick & Tried' en een jaartje later werd dit een hit voor Antoine Dominique Domino aka Fats Domino maar vanavond dan weer in de spotlights gebracht door 'The Fast Food Kings' zoals ook de tearjerker 'Leaving' uit 1983 van één van mijn favoriete broertjes Dave en Phil Alvin of 'The Blasters'. Van New Orleans naar het zonnige Californië is een niemendalletje voor deze vier 'Kings' en zo komen ze terecht in Vlaams-Brabant met hun eerste single 'Howlin' at the Blue Moon'.

Na 'It Ain't Easy' van Brian Templeton en zijn Radio Kings krijgen we met het slowbluesje 'Cross Youer Heart weerom een prachtige gitaar solo van guitarslinger Rico op ons bord en met 'This Train' gaan we richting einde van 'set 1' en zijn de aanwezigen hier meer dan tevreden. De vraag was toen of Herman nog een droog hemd opzij had liggen voor Toon?

Nadat sommigen de nodige nicotine binnen hadden gekregen stapten de 'Fast Food Kings' terug gezwind het podium op en na 'Modern Numbers' vloog de rock 'n roll zo weer het 'Muzecafé' in met 'I'm Ready' en geloof me we were all willing and able. 'Go Go girls' die waren helaas niet voorradig. Met 'Baby Please Don't Lie To Me' komen ze zo uit bij Kim Wilson en zijn 'Fabulous Thunderbirds' en zou je denken van 'I Smell Trouble'.

Genne ambras maar gewoon fun, wat had je anders gedacht op deze 'Sunday Evening Blues'. Ook Wim Degeest, Toon Derison, Bart 'Rico' Ulens en Marc 'Rusty' Thomas zijn blijkbaar fan van 'The Blasters want hun outswinger was het gebruikelijke 'So Long, Baby Goodbye'. Allee omdat we met z'n allen hebben genoten kan een bisser ook nog wel en zo duiken we met z'n allen het zwembad in voor 'The Crawl'...de redders waren toen al boven hun theewater, de temperatuur evenwel opperbest ;-) Geen nood Toon den Herman zorgt wel voor de was, allee dat denk ik toch.