© Rootsville.eu

Busted in Rock! (B)
Rock Covers
Rock & Metal Café Hell Diest
(20-01-2023)
reporter & photo credits: Freddie


info club: Café Hell
info band:
Busted in Rock

© Rootsville 2023


Let's go to Hell!! en dat is zeker geen verwensing naar iemand of iets maar gewoon de manier om te laten weten dat we op deze winterse avond afzakken richting Rock & Metal café 'Hell' in Diest. Na de teleurgang van 'The Borderline' kreeg dit café een gans andere bestemming en is het nu de thuis voor de 'Rock en Metal' fans van Diest en omstreken. Vandaag staat hier op de affiche de Antwerpse band 'Busted in Rock!. De laatste keer dat ik dit viertal aan het werk zag dateert al van voor 'Corona'. Zelfs het gelijknamige bier is hier vervangen door de Lagers 'Motorhead' en 'AC/DC'. Ik hou me vanavond maar gewoon bij een 'Jupke'

De enige verandering in het huishouden van deze 'Busted in Rock' is de frontzangeres en zo is Abigail Op 't Rood hier vanavond rock chick #1. Chris VN aka Little Chris' die kennen we uiteraard al heel wat jaartjes zoals onder meer bij Sofie, Soulsister, Boogie Boy en Motown Supremacy. Maar zeker ook als leadgitarist bij 'Floyd Matters' en uiteraard deze 'Busted in Rock!'. Verder bestaat de band ook nog steeds uit de solide ritme sectie met Stan Da Man op basgitaar en Sam Versmissen aan de drums.

We vernamen dat ook de setlist een beetje was veranderd en zo zijn er geen nummers op terug te vinden maar enkel groepsnamen waarvan telkens een medley'ke zou worden gebracht. Dus voor de Rock en Metal liefhebbers hier vanavond aanwezig wordt het gewoon 'Kermis in de Hell'.

Als eerste op de lijst staan er nummers van de heavy metal band 'Mötley Crüe'. Een band die in 1981 in de 'City of Angels' werd opgericht met onder meer zanger Vince Neil. Meteen ook een goede opwarming voor de aanwezigen met hun hits als 'Dr Feelgood' uit 1989 en ook uiteraard het twee jaartjes vroeger uitgebrachte 'Girls Girls Girls'. Ook 'Kickstart My Heart', kregen we te horen.

Van deze 'Mötley Cüe' schakelen Chris en de zijne over naar Ozzy en dan hebben we het natuurlijk over Ozzy Osbourne en zijn 'Black Sabbath'. Deze band wordt beschouwd als de eerste Britse metal band. Meteen waren we ook al onder de indruk van het vocale geweld van Abigail die hier bijzonder goed haar mannetje kwam te staan. 'Heaven and Hell' zou je kunnen stellen en uiteraard zorgde 'Paranoid' hier voor de nodige ambiance.

Van 'Ozzy' over naar eentje die we hier wonderwel 'live' aan het werk zagen ten tijde van 'The Bordeline' en dat is 'Whitesnake'. Alvast een gedeelte van de band want op dat moment woede de oorlog over de bandnaam. Van deze Britse band kregen we alvast 'Fool For Your Loving' maar begonnen deze 'Busted in Rock' eraan met 'Here I Go Again' wat onmiddellijk voor een samenzang zorgde.

Een versnelling rauwer dan maar en zo blijven we nog steeds in Engeland met de in 1969 in Bimingham opgerichte 'Judas Priest'. Zo kroop Abigail hier in de huid van Al Atkins, Kenneth Downing Jr. werd zo maar Chris VN. Stan en Sam die werden hier vanavond Brian en John. Met 'Living After Midnight' en uiteraard ook 'Breaking The Law' voelden we het hierbinnen niet eens dat het buiten winter was.

Met de Duitse rockformatie 'Scorpions' belanden we zo terug in de sixties. Deze band veranderde in de jaren van Rock naar Heavy- en Glam Metal en kende hun hoogtepunt eind jaren 70-tig begin jaren 90-tig. 'Wind of Changes', nee dat zou erover zijn hier in de 'Hell' maar uit de bol gaan met 'Rock You Like A Hurricane', ja dat kan en dat mag.

De Amerikaanse Heavy-Metal band 'Dio' is voor mij een minder bekende formatie. Ronnie James Dio kwam in 2010 te overlijden maar verzekerde ons toch van nummers als 'Rainbow in the Dark' en 'King Of Rock 'n Roll' en zo herleefde zijn geest hier in de 'Hell' door toedoen van 'Busted in Rock!!'.

Chris kondigde zo aan dat ook de 'Ladies of Rock' niet zouden vergeten worden vanavond en het waren ook die vrouwelijke aanwezigen die voor de nodige ambiance kwamen te zorgen. Zo deed Abigail hier niet onder voor Cher en haar 'If I Could Turn Back Time' uit 1989 en kregen we ook een smaakvol stukje uit 'I Love Rock 'n Roll' van 'Joan Jett and The Blackhearts'. Met de vele headbangers aanwezig durfde Abigail zich natuurlijk niet te wagen aan 'Do You Wanna Touch Me', al zou ze ongetwijfeld haar mannetje kunnen staan hier in de 'Hell'.

Om de verjaardag van Paul Stanley te vieren kwam er ook een medley van 'Kiss' aan te pas. Deze rock band uit de 'Big Apple' zijn ondertussen bij de schminkster gepasseerd en hebben zo hun gitaren ook aan de haak gehangen. Van deze band die toch wat geschiedenis hebben geschreven kregen we vanavond nummers als 'Rock 'n Roll All Nite' en zeker ook 'I Was Made For Lovin' You' uit 1979.

Met een impressie van de Britse Heavy Metal band 'Saxon' deinen we hier helaas van de hemel naar de hel en is zo het concert aan zijn einde aan het komen. Van de band die zowat ieder jaar een nieuw album uitkomt zoals in 2022 nog 'Carpe Diem' krijgen we hier vanavond een impressie van 'Wheels of Steel' en zo werd Abigail hier vanavond ook bekroond als 'Princess of the Night' waarbij Chris al solerend een wandeling door het café kwam te maken.

Eruit gaan met een 'Big Bang' daar hadden die van 'Busted in Rock!' ook wel aan gedacht. Voor de point final verhuisden ze van het besneeuwde Diest richting zonnige Australië voor een ontmoeting met 'AC/DC'. Hard rock met soms een knipoog richting Heavy metal is één van de eigenschappen van deze band. Zo konden nummers als 'You Shook Me All Night Long' en een ophitsend rifje uit 'Thunderstruck' uiteraard niet ontbreken. Met het dynamiterende 'TNT' en de terugkeer richting 'Highway To Hell' gingen Abigail, Chris, Sam en Stan er hier uit met een blast!

'We Want More' is het logische gevolg van deze dynamische terugblik op een spetterende avond. Als toemaatje kregen we dan nog een medley van die mannen met baarden, ZZ Top. Met 'Gimme All Your Lovin' uit 1992 konden die van 'Busted in Rock' zo dan terug richting kleedkamer om terug te keren als een 'Sharped Dressed Man....and Woman'. Jezus has left the building was zo het logische gevolg. School's Out!