© Rootsville.eu

David Ronaldo & The Dice (B)
CD Release 'Tunes For A Dime'
GC Mena Rotselaar
(27-01-2023)
reporter & photo credits: Freddie


info band: David Ronaldo

© Rootsville 2023


David Ronaldo & The Dice....ze zullen er zeker zo veel naar uitgekeken hebben als een kleine die naar het circus mag gaan. Dus wij zo 'Laidback & Easy' als het enigszins mogelijk was naar 't Wiplokaal' gelegen in 'GC De Mena' te Rotselaar. De deuren openen pas om 07.00PM maar gelukkig voor ons was de parking al open en hebben we onze 'dimes' allemaal meegebracht om in te ruilen voor wat 'tunes'. Je was er zo met de trap alleen hadden we de tussenverdiepingen niet meegerekend. Dus alvorens een 'Stella' in ontvangst te kunnen nemen eerst even op adem komen...pfff.

Vorig jaar deelden 'David Ronaldo & The Dice' nog de podia op festivals als 'Duvel Blues' en 'be-MINE Blues' maar vanavond staan de spotlights enkel op hun gericht. David Ronaldo en zijn 'Dice' dat zijn Charly Verbinnen, Dirk Lekenne, Marco Epis en Tim Van Passel en vandaag ook met Lesley Verbeeck als backing vocal.

Ze waren er allemaal, de oh, zo talrijke fans, verschillende collega muzikanten, enkele festival organisators, de vrijwilligers om ons van drank te voorzien en er was zelfs een 'Don' aanwezig. Helaas had ik buiten de tourbus gemist want bij het bekijken van het gitaar arsenaal kon dit niet anders of die van 'David Ronaldo & The Dice' waren hier met zo een ding

We moesten het nog zelf proberen uit te zingen tot 09.00PM want dat zou het moment zijn dat David, Charly, Dirk, Marco, Tim en Lesley het podium betraden voor datgene waarvoor we allemaal naar Rotselaar waren afgezakt...de CD voorstelling van 'Tunes For A Dime'.

David is een man van weinig woorden maar des te meer daden en zo openen ze hier met 'Wasted My Life...Till I Met You', en voor diegene die deze carrière van nabij volgen weten dat dit nummer is opgedragen aan Lesley Verbeeck. David Ronaldo en zijn gitaren, het is een verhaal apart maar toch grijpt hij steeds al vlug naar een 'Gretsch', toch wanneer we het elektrisch bekijken.

'David Ronaldo & The Dice', dat is '1' geoliede machine en ook al blijven ze zoeken naar perfectie toch zijn ze in onze ogen gewoon 'TOP'. Zo ook hun Southern Rock getinte nummers al is op hun derde album 'Tunes For A Dime' de nodige diversiteit aanwezig met zelfs nu en dan een knipoog naar de blues. 'We are all rockers' toch!. Ook 'Price On My Head' en 'Laidback & Easy' zijn nummers die op dat sterke album zijn terug te vinden en zo stijgt hier de temperatuur meteen met enkele graden in het goed gevulde 'Wiplokaal'.

Met 'Midnight Sun' krijgen we er eentje uit het vorige album 'Shoot Them With Words' maar eerlijk? Geen kat die het ze kwalijk neemt want die Ronaldo Sound' is zo puur en krachtig en doordat het meestal originals zijn ook nog moeilijk te vergelijken. Indien je dit begint te doen komen er grote namen met grote hits in beeld.

Zoals we met z'n allen wel weten kwam deze 'Tunes For A Dime' tot stand in 'Studio Fadango' en kenner weten dat daar niets buiten gaat voordat het 'AF' is. Luister maar eens naar de nummers 'Fix It' en 'World End Blues', eentje dat wordt gekleurd door een bluesharp. Toch ook even terug naar een ouwertje en zo komen we uit bij 'Refugee Blues' en zo zitten we bij hun debuutalbum 'Citizen Of The World' uit 2019.

De aanstekelijke boogie van 'Substance Boogie' komt dan terug uit 'Shoot Them With Words' en met 'Hunted Man' krijgen we het nummer dat bij het beluisteren van het album bij ondergetekende het meest uit de band sprong en ook vanavond is er één en al aandacht voor. Het zou één lange set worden maar ook daaraan komt vroeg of laat een einde en doofde het vuur langzaam uit maar met 'Burned Up My Love' kunnen we stellen dat de liefde van de fans voor deze 'David Ronaldo & The Dice' nog lang niet aan uitdoven toe is.

Met 'Whipping Post' zijn we toe aan het einde en nu ik zo een beetje rondkijk zie ik toch enkele aanwezigen waarbij er nog een gaatje te vinden is op hun affiche voor 2023. Zo om met de woorden van David Ronaldo te besluiten...Fix It! Onze dimes zijn op CU.

ook zij waren er getuige van...