© Rootsville.eu

David Ronaldo & The Dice (B)
Almost Unplugged
't Verlof Aarschot
(11-02-2023)
reporter & photo credits: Freddie


info club: 't Verlof
info band: David Ronaldo
info booking: Rootstown


© Rootsville 2023


'Just in Time' is een quote die nogal eens gebruikt wordt in de transport sector, al telt dit niet voor 'B-Post', maar vanavond was dit van toepassing voor het tweede concert van de avond. Gelukkig bleven we in dezelfde stad en konden we nog net de controle vermijden met de drugshonden. Van de ene kant van 't stad naar de andere lukt wel in een wip in de Demerstad Aarschot. Plaats van bestemming was café 't Verlof', vroeger de 'Elf Uren Mis'.

Kurt De Bont van het agentschap 'Rootstown' heeft samen met de patron van 't Verlof' het gegeven 'Travel Grooves' in het leven geroepen. Een reeks van gratis 'Live' concerten die hier maandelijks zullen plaats vinden. Vanavond op het programma 'David Ronaldo & The Dice' (almost unplugged). Laat dit voor mezelf nu net de bezetting zijn waarvan ik vind dat dit het beste past in de kleinere clubs of cafés.

'David Ronaldo & The Dice' is al lang geen kleine naam meer in de Belgische muziekscène. Vorige maand brachten ze nog hun nieuwste album 'Tunes For A Dime' uit en zo staat hun kalender al weer bol van de afspraken. Sinds de voorstelling van het derde album staat er zo ook een backing vocal mee op het podium in de persoon van 'Lesley Verbeeck'. Verder vandaag op het toch wel fraaie podium naast David Ronaldo ook zijn wingmen Charly Verbinnen en Dirk Lekenne. Meester op de percussie vanavond is zoals steeds Marco Epis.

Waar ik een beetje bang voor had was dat 'Just In Time' net te laat was want bij het betreden van de zaak zat er zelfs al volk op het terras. Een zekerheid met deze band is dat ze volk op de been brengen en dit was ook vanavond het geval.

Openen doet de band met 'Voodoo Chile' van Hendrix, neeje niet Vic Maar Jimi, en zo zitten we al terug in 1968. Back to reality dan maar en zo zullen diegene die de release party van 'Tunes For A Dime' gemist hadden wel in hun nopjes zijn want ook de opener van het album 'Wasted My Life (Till I Met You) wordt al dadelijk gebracht. Die 'You' is er vet mee want naast de merchandising moet ze nu nog mee voor de vocals verzorgen :-).

Er was haast geen doorkomen aan vooraan om een kiekje te nemen maar ook daarvoor bestaat een gezegde. Te laat? eigen schuld dikke bult. Dan maar aan de zijkant staan en ook dat heeft wel weer een voordeel. Nog nooit zo perfect de percussie gehoord als vanavond, en die was top!

'Price on my Head' is het volgende nummer uit het nieuwe album en zo zitten diegene die er op de release party niet bij waren hier perfect op de eerste rij. Toch ook wat ouder werk zoals 'Midnight Sun' en 'God Doesn't Care'. Zo smijten ze er ook maar meteen de titeltrack tussen van 'Tunes For A Dime' en kan er echt niemand meer bij in 't Vervolg'.

Met de answering song van Bob Dylan's 'The Times They Are Changing' krijgen we toch maar weer een mooi eerbetoon aan P.Van Sant met diens 'The Times Haven't Change At All'. 'Fix It' komt tenslotte ook nog uit het nieuwe album, dit met Charly op de banjo en zie ik Dirk van 'Art & Roots in The Woods' nu geen smile op zijn gezicht toveren. en de interactie met het publiek komt zo al meteen op een eerste hoogtepunt. De absolute apotheose van 'set 1' volgt er met een fantastische versie van 'Soulshine' doet ons meteen denken aan Duane en Gregg Allman al werd het nummer in 1993 een jaartje vroeger uitgebracht door bluessinger Larry McGray. Een warme sing-a-long luid zo ook het einde in van de eerste set. Gelukkig staan we niet zo ver van de tap.

Iedereen uiteraard vol spanning wat 'deel 2' zou gaan brengen want dit zou dan weerom een grandioze avond gaan worden met  'David Ronaldo & The Dice'. Na 'Deeper Well' en 'Stick With You' wordt het dan ook stilaan tijd voor David Ronaldo om Neil Young er tussen te werpen en na Down By The River' krijgen we dan weer een emo moment voor David met diens 'Gunslinger'. Ook altijd een warm meezing moment is 'The Weight' van de iconische 'The Band' waarna we een C,S,N & Young moment krijgen met 'Almost Cut My Hair'.

Wij besloten dan maar om naar onze 'Hometown' af te zakken en zo ook de eeuwige jachtvelden van 'Gevarenwinkel'. Geen 'Orval' meer als afsluiter want raad eens wat morgen op het programma staat?...jawel David Ronaldo, Charly Verbinnen en...Kathleen Vandenhoudt op de 'Sunday Evening Blues' van 'be-Mine Blues'.

De volgende concerten van 'Rootstown' zijn op 15 februari met de 'PD Martin Band' in de Rootstown Barn (Gasthuisschuur Aarschot) en op 11 maart is er de volgende 'Travel Grooves' in 't Verlof met 'Steve Leon & The Accusations'.