© Rootsville.eu

The Rhumba Kings (Unplugged)
Cena Italiana
Bello Cosi Aarschot
(11-03-2023)
reporter & photo credits: Freddie


info restaurant: Bello Cosi
info band: The Rhumba Kings


© Rootsville 2023


'Unplugged' is het key woord voor vanavond. Vooreerst hebben we een afspraak in het Italiaans restaurant 'Bello Cosi' te Aarschot en hopen we dat er nog tijd rest voor een 'Almost Unplugged' optreden van 'David Ronaldo & The Dice' in diezelfde Demerstad. Dus volop muziek in de stad van de Kassiestampers al zullen het geen schlagerfestival gaan worden.

Normaliter hadden we een afspraak met Steve Ceulemans en Mark Sprex, het duo uit de Kick-Ass Rockabilly formatie 'The Rhumba Kings'. De Steve is er met een ziektebriefje vanaf gekomen en zo hopen we dat hij er deze zomer ook niet tussen uit muist tijdens de 'Red Red' concerten op de festivals. Mark heeft dan maar hulp gevraagd aan Kurt Liekens om de percussie tot zich te nemen. Twee namen ook die uit tegenstrijdige muziek genres komen. Zo is Mark Sprex al sinds jaar en dag de frontman van 'The Rhumba Kings' en deelde Kurt Liekens ooit het podium met Praga Khan AKA Maurice Engelen. Een derde 'Re' die stond in de keuken en luistert naar de naam Olivier Gohy.

Van de nood een deugd maken dacht mijn 'compagnon de route' en zo reserveerde hij zo een tafeltje voor vier in dit Italiaans restaurant onder de noemer van 'Gevarenwinkel', en leuk zou het gaan worden. 'Bello Cosi' zat afgeladen vol en zo dachten veel aanwezigen vanavond om 'Valentijn' een paar dagjes vroeger te gaan vieren.

Beginnen deden we met een glaasje 'Prosecco', we bevinden ons trouwens in een stukje land van 'La Mama'. 'Il Piatto Principale' was juist binnen gewerkt met een glaasje 'vino bianco' toen Mark Sprex en Kurt Liekens er besloten aan te beginnen en waren wij wel benieuwd naar deze 'clash'.

Beginnen deden ze met het luchtige 'Let's Roll' en zo kon er dan meteen ook een 'gelato' bij om de laatste gaatjes op te vullen. Wij konden verder genieten van een setje rockabilly unplugged en dat was best genieten. Al vlug kregen we zelfs eentje van de 'Stones' over ons heen 'All Over Now'.

Kurt die hield het in de beginnen bij zijn snare-drum maar zou later ook wel verrassend over komen. Het was even wennen om Mark aan de gitaar bezig te horen in plaats van zijn vertrouwde 'double bass', maar er bestaat toch een quote van 'moeilijk gaat ook'. Van de Stones zo naar Johnny Cash en met 'Folsom Prison Blues' bevindt de 'Sprex' zich dan weer op vertrouwd terrein.

We kennen uiteraard allemaal 'Whole Lotta Shakin' Goin' On' van Big Maybelle en indien niet zeker wel de versie van Jerry Lee Lewis en zo brachten Mark en Kurt heel wat leven in 'Bello Cosi'. Vanavond stond er helaas geen 'Tarantella' op de playlist en moesten we het dan maar doen met de bluegrass wals 'Blue Moon of Kentucky'. Uiteraard hier vanavond in rock 'n roll versie.

De verrassing van Kurt dan was dat hij ook een 'Mississippi Saxofoon' bij zich hadt en zo kregen we enkele blues nummers à la Slim Harpo. Na 'Move It On Over' van Hank Williams as ook het dessert verteerd en besloten we de tafel maar aan andere hongerige over te laten. Wij zo op naar 'concerto numero due'...ciao bella!