© Rootsville.eu

Don Diego Trio (I)
Diner & Concert
Don Petrol Tielt-Winge
(15-02-2023)
reporter & photo credits: Freddie


info club: Don Petrol
infpo band: Don Diego Trio


© Rootsville 2023


Vanavond een 'Soundcheck Diner' en reeds de tweede avond in een week tijd dat we naast een concert er ook een etentje meepikken...maar hé, we krijgen er nu wel drie Don's voor in de plaats. Naast 'Don Hans' en 'Don Bart' van de 'Don Petrol' is er ook nog 'Don Diego' met zijn trio.

'Don' Diego Geraci besloot, na 20 jaar onafgebroken activiteit bij de 'Adels', om zijn eigen trio samen te stellen, waar de verschillende muzikale invloeden, die zijn stijl hebben gekenmerkt, kunnen samen smelten tot een unieke show. Zo ontmoeten rockabilly, country, western swing, blues en rock and roll elkaar in de typische 'Gusto Italiano' van deze gitarist uit Sicilië. 

Het 'Don Diego Trio', dat betekent een intense tour en zo is het toch al het tweede concert van deze klasbakken dit jaar. Een avond vol fun zal dan weerom het resultaat zijn, zeker wanneer ze tijdens hun optreden nog eens extra zullen worden aangepord door een 'full house' hier in Tielt (op den berg). Naast Don Diego zijn er ook nog de twee consiglieri met Andy aan de drums en Julio aan contrabas. Vele trouwe klanten aanwezig vanavond en zo ook David Ronaldo en zijn amore della sua vita, Lesley Verbeeck.

Met dit 'Don Diego Trio' krijgen we een mix van rockabilly en hillbilly maar voornamelijk 18-wheels Honky Tonk aangedreven truckin' songs, zoals met 'Truck Drivin' Man'. Met 'Let's Do The Boogie Woogie Tonight' komen we uit bij de rockin' drinkin' song 'Waiting For A Beer', en verder gaand in deze stijl stijgt enkel het ambiance gehalte.

We zijn nog maar net een dag na Valentijn en dus mogen enkele 'Love Songs' niet ontbreken. Liefdesliedjes met een rock 'n roll gehalte wel te verstaan want zo krijgen we van Chuck Berry diens 'Thirteen Question Method'. Eentje waarbij ook het Twang gehalte naar een hoogte stijgt en met als antwoord van die andere Don, jaja!

Tijd dan om Julio aan het woord te laten en ook hij verkiest een drinkin' song met 'I Need To Get Drunk'. Wanneer Julio in de spotlights komt te staan dan zo ook drummer Andy en om het met de woorden van Prince te benadrukken, nothing copares to Pavarotti brengt hij ons zo de bijzonder moeilijke tekst...TEQUILA! Grazie Mille. Nog even het verhaal van de 'wounded knee' en zo zijn we klaar voor een break van 10 minutes, the Sicilian way.

Van bij aanvang hadden we nog andere muzikanten deze 'Don Petrol' zijn binnenkomen en dachten wij in eerste instantie aan eeen dubbel booking was dit gewoon de rest van de 'rockabilly cosa nostra'. Van een 'Omerta' was hier geen sprake want er werd al vlug reclame gemaakt voor deze 'Marco J and The Jaywalkers' die hier op 15 maart in dit huis zullen optreden. Nog heugelijker nieuws is dat wegens het succes van deze formule hier bij 'Don Petrol' ook de eerste en laatste vrijdag van de maand eveneens een 'Diner & Concert' zal plaatsvinden. Op vrijdag 3 maart is er de Belgische rock 'n roll formatie 'Revenuer Man' en op 31 maart is er het 'Deb Jacobs Blues Trio' uit 'Olland' en dit is dan weer voor de stevige zielen onder ons.

Met 'You Got A Truck, I Got A Place To Go' verzeilen we al vlug terug richting Nashville en krijgen we met 'Six Days On The Road' zelfs een verzoeknummer te horen. No ook even een lied over Diego's dochter en nee het werd geen Siciliaanse Tarantella. We kregen er zelfs eentje van een van de 'Fab Four' en dat was 'You're Sixteen' uit 1973 van Ringo Starr.

Tijd ook zo om 'Marco J' op het podium te roepen en samen met 'Don Giego' brachten ze de Cherokee boogie 'Hey Ho-a-lina'. Line dancers die waren afwezig vanavond. Het werd even alle trucjes op gitaar bovenhalen door Don Diego en Marco J, een surplus vanavond voor de interactie met het publiek.

'Four Sicilians take Five' en zo kregen we met Frederico en Alberto aka 'The Jaywalkers' alle muzikanten op het podium hier vanavond...allee buiten David Ronaldo dan. Het gezamenlijke nummer werd dan 'Roll Over Beethoven' van Chuck Berry. De inbreng van 'Marco J and The Jaywalkers' was zo voorbij en werd het terug 'Don Diego Trio' time met toch wel een verrassend arrangement op het 'Theme From The Godfather', ja Italiaantjes hé, en zo zagen we ook plots de kok van 'Bello Cosi' uit Aarschot.

Of ze 'Marina' van Rocco Granata konden brengen? Een schuchtere poging werd al vlug de kop in gedrukt en dus geen Italiaans-Vlaamse geschiedenis. Een andere 'Love Song' werd dan het bijzonder swingende 'I Hate You' en na deze 'love song' volgt helaas ook 'the last song' al waren da aanwezigen hier maar wat te vlug met we want more.

'Run Chicken Run' van Link Wray deed ons zo al vlug aan onze 'reunited' Seatsniffers denken maar bracht tot tweemaal toe ook de dood van bassist Julio tot gevolg, telkens weer tot leven gewekt door een ter hulp snellende prinses and a kiss. Nog even enkele dierlijke geluiden nabootsen op de Telecaster en dan was er het grote 'Andy Moment'.

Met 'Chattanoogie Shoe Shine Boy' uit 1949 van Red Foley werden de spots richting Andy gericht die er onder de tonen van 'You Can Leave Your 'Pants' On' een gedeeltelijke striptease bracht en zijn 'buikje' als snaredrum kwam te gebruiken. Het bewijs dat dit nummer uit 1949 kwam was er via de smartphone van Garcia al bracht 'Lester Young' er in 1936 al een jazz versie van, uiteraard niet zo geanimeerd als vanavond. Wij namen afscheid van 'Don Petrol' en trokken zo richting 'Gevarenwinkel' en niet naar Napoli. Sa continua!

C'è 'na luna mezz'u mare, Mamma mia m'a maritare LOL...(Lou Monte)