© Rootsville.eu

Wild Deuces (B)
Rockabilly
De Ploeg Diepenbeek (i.s.m. Hookrock)(17-02-2023)

reporter & photo credits: Freddie

info artiest: Wild Deuces
info club: De Ploeg


© Rootsville 2023


Met het betere rockabilly werk hier in België kijken ze in 'De Ploeg' al een beetje verder uit richting 'Hookrock Indoor' op 11 maart aanstaande. Op het podium (?) staan 'Wild Deuces' en die hebben uiteraard al alle rockabilly watertjes ten lande al doorzwommen en zitten ze ook bijna aan het einde van de concerten dit seizoen in 'De Ploeg'. Rest ons nog 'The Nights' op 17 maart en de country rock 'n roll van 'The Catsmokes' op 21 april en dan zitten we zo plots ook al in het festival seizoen.

Een festivalseizoen waar 'Hookrock' met hun ressurection in een tent hoge ogen zal gooien met niemand anders dan 'The Bluesanovas', 'Ivy Ford', 'Thornbjorn Risager', 'Lena & The Slide Brothers', 'Sister Suzie', 'Dr Feelgood' en niet te missen...'Canned Heat' om er zo maar een paar op te noemen. Kaarten in voorverkoop bestellen lukt nog tot 11 maart.

Wild Deuces dan, dit wild tweetal bestaat eigenlijk uit vier en dat zijn frontvrouw Manon De Schepper aka "Mean Missy", gitarist Bart Huysmans en een ritmesectie die bestaat uit drummer Pascal Lunari en Bart Crauwels aan de doghouse bass. Met een mix van rockabilly, rock 'n roll en soms een vleugje rhythm 'n blues wordt het enkel maar genieten hier vanavond in 'De Ploeg', alwaar de blues fanaten vanavond een beetje verdrongen worden door de cats met hoge hakken en halterjurken.

Ook Peter Wetsels van 'Rolmo's Roots Rock' is veilig en wel teruggekeerd van de 'Rockin' Race Jamboree' in Torromolinos en kan nog net wat flyers uitdelen voor zijn 'RoRoRo' op 25 maart, en zo zal maart dan weer heftig gaan worden.

Openen doen deze 'Wild Deuces' met 'I Wanna Be With You' uit de Disney klassieker 'Junglebook' en zo werd Louis Prima hier in Diepenbeek een gans andere verschijning en palte 'Mean Missy' zelfs uit met haar kennis van de 'Kazoo'. Rockabilly dat zijn nummers à volenté en zo krijgen we ook Comin' On Hot' en 'Sweet Revenge' waar dan weer de 'Maracas' aka Sambaballen worden bijgehaald.

Ook Bart de guitarman en drummer Pascal mogen hier vanavond hun zegje doen. De ene met een op speed aangedreven versie van Buddy Holly's 'Oh Boy' en de andere op 'No Heart To Spare' en geen hart dat hier vanavond werd overgeslagen en zo werd het na 'Rock A Cha' tijd voor een break...

Ook in het tweede gedeelte krijgen de rockers hier waar voor hun geld, trouwens de inkom bedraagt maar een luttele '5' Euro en je krijgt er zelfs een drankje bij. Hun rock 'n roll movement raast als een rollercoaster door het zaaltje met nummers als "Bartender Baby' maar ook Etta James komt nog aan de bak met de wild shaker "Tough Lover". Na de rhythm 'n blues floorfiller 'As Long As I'm Moving' van Ruth Brown krijgen we met "Shake Your Hips" van Louisiana bluesman Slim Harpo wel een verdiende een hippe 60-ties afsluiter.

Zo keer ik richting huiswaarts om morgen de trukendoos open te trekken om enkele aimabele foto's van deze 'Wild Deuces' in de recensie te verwerken. CU.