© Rootsville.eu

Doghouse Sam (B)
Stories To Tell
De Loods Aarschot
(19-02-2023)
reporter & photo credits: Elke VDV

info organisatie: De Loods
info artiest: Doghouse Sam

© Rootsville 2023


Zo af en toe spring ik eens in bij Rootsville zeker al wanneer de kalender bomvol staat en zo ook omdat 'Doghouse Sam' op het programma staat. Daarvoor moest ik op zondagnamiddag richting 'De Knoet' en meerbepaald 'De Loods'. Daar deze Demerstad tot mijn werkterrein behoort was het maar al te makkelijk te vinden. Zelfs zoonlief draaide stante pede richting 'De Knoet' bij het arriveren hier in Aarschot...:-(?

Ik was er ook bij toen het bij Wouter aka Doghouse Sam zijn vuurdoop beleefde als solo artiest en ja, het was me zeer goed bevallen toen. Ondertussen is dit het 5de solo optreden oprij van deze Limburgse Blues 'n Roots artiest die uiteraard ook terug aan concerten toe is met zijn band 'Doghouse Sam & His Magnatones' waarvoor ik in november van vorig jaar ook present tekende in 'De Blauwe Kater' te Leuven.

'De Loods' hier Aarschot, domein van den Thesse was aangenaam gevuld, zeker ook wanneer een ruime delegatie van 'Gevarenwinkel' present tekent. Ook barkeeper 'De Jokke' behoort ook tot deze 'gang'. Doghouse Sam is natuurlijk al lang geen onbekende meer. Met zijn bands 'Rhythm Bombs', die ook dit jaar een revival zullen kennen, en later met 'Doghouse Sam & His Magnatones' speelde hij in meer dan 15 landen en oogstte hij internationaal bijzonder veel succes met albums vol prachtige eigen songs. In 2015 won hij zelfs de 'Belgian Blues Challenge'.

Voor zijn nieuwe solo tour, genaamd 'Stories to Tell', kan je hem nu aan het werk zien met enkel en alleen zijn akoestische gitaar, de mandoline van oma en een Mississippi saxofoon. Ontwapenend alleszins! 'Crossroad Blues' en met 'I'm On Fire' en 'Days Like This' van 'The Boss' zijn de nummers waarbij de aanwezigen kennismaken met de nieuwe Wouter. Voor zijn solo-tour heeft hij zich zelfs een splinternieuwe akoestische gitaar aangeschaft.

Dat Doghouse Sam ook met een mooi soul gevoel nummers kan brengen komen we te weten door te luisteren naar nummers als 'Love To Spend', een nummer waarbij nieuwe liefde in de spotlights wordt gezet. Ambiance is er zeker ook wanneer hij 'Baby, Please Don't Go' ten gehore brengt. Een traditional die mede door Big Joe Williams in 1935 populair werd gemaakt maar welke door iedere muziekliefhebber uiteraard in het geheugen zit door de versie van Van Morrison en Them die er in 1964 een hit mee hadden.

Wanneer we een Americana getint concertje meepikken kan en mag Johnny Cash uiteraard ook niet ontbreken en brengt hij zo ook 'Jackson' en 'Ring of Fire' en zo zit de avond snor maar helaas ook bijna het einde van het eerste gedeelte. Met T-Bone Boogie is het dan daadwerkelijk tijd voor de koffie.

Tijd dus voor deel '2' van toch een aangename zondagnamiddag. Ook nu krijgen we naast enkele eigen nummers ook covers zoals 'You're Mine' en 'Old Ties and Compagnons' maar ook 'Let's Get It On' en de traditional 'Cocaine Blues' kregen we te horen, en zo hebben ze hier ook in Aarschot deze 'Doghouse Sam' van een andere maar ook sterke kant leren ontdekken. Bissers waren er ook en eentje daarvan was 'I'm Going Mad' en zo krijg ik ook de smaak' voor concerten te pakken Met dank aan Doghouse Sam. Wie Doghouse Sam met deze 'Stories To Tell' wil zien dat kan op 19 mei in 'De Ploeg' (Hookrock) te Diepenbeek als voorprogramma van 'The Paralyzers'.l