© Rootsville.eu

Don Diego Trio (I)
Hillbilly Country
De Kazerne Turnhout (19-02-2023)

reporter & photo credits: Freddie

info artiest: Don Diego Trio
info club: De Kazerne


© Rootsville 2023


Sinds 3 februari is Turnhout weer een café rijker. 'De Kazerne' bevindt zich niet aan de kazerne, maar aan de Grote Markt en was in een vorig leven een 'Irish Pub', nu uitgebaat door broer en zus Remco en Myrthe. Met in hun vriendenkring die van 'Goezot' is het zo ook niet moeilijk om met optredens te beginnen al is er aan de accommodatie hiervoor nog wel een beetje werk. De 'GUINNESS' die was wel gebleven en dus werd de avond verder gezet met de smaak van Ierland.

Een avond die we (Vic et moi) in het gezelschap van Elly, Mark, een herkleurde Maddy, Eva, Andreas, Peter Grashopper en nog vele andere roots lovers met uiteraard Mark van 'Goezot' eerder hadden ingezet in het 'Dax Café' bij het formidabele optreden van golden boy 'McKinley James'. Everybody loves him was daar het verdict. Het was diene van Goezot die ons er op attent kwam te maken dat er een nieuw café was bijgekomen op de markt van Turnhout, met vanavond het laatste optreden in België van de huidige tour van het 'Don Diego Trio'. Nog maar net op woensdag gaan bekijken maar omdat we zo in een goede flow zaten trokken we met een groot gedeelte van het gezelschap richting Markt in Turnhout, richting De Kazerne.

Hier was Peterke Goezot ook aanwezig want dit trio zal in juni de bevallige Tammi Savoy gaan begeleiden op 'Goezot in 't Hofke'. Gevarenwinkel en Goezot altijd dikke vrienden geweest en dus ons kent ons. Meteen in het vizier was de huisfotograaf en die was vergezeld door enkele flitsbatterijen :-( Stipt op Siciliaanse tijd begonnen Diego Andy en Julio er aan.

Ogenschijnlijk wat vermoeid door een intense toer maar toch blijft Don Diego a hell of a stringbender. Ook al voor de  18-wheels Honky Tonk aangedreven truckin' songs, zoals met 'Truck Drivin' Man' weten we dat dit in Juni vonken zal geven in 't Hofke'. We weten het, Remco en Myrthe zijn nog nieuw in de business en zo duurde het een beetje eer ze de hint van Don Diego's 'I Need A Drink'. Dan maar snel overschakelen met Andy aan de vocals op TEQUILA, al is een Cristalleke ook wel goed.

Nog een tip meegeven wanneer er een optreden is in het café, de gordijnen sluiten achter de band want dat geeft een kermis gevoel, ook al was het hier in Turnhout vanavond krokuskermis. Ondertussen was Tom Brando met zijn gevolg binnen gekomen en zo zou 'McKinley James' ook nog een nummertje gaan meespelen met deze Italiaantjes. We kijken er zo al naar 'Goezot in 't Hofke' uit. Dat wordt daar een feestje.

Hier gaat neemt na de pauze het Twang gevoel de bovenhand en komt de klasse van deze Don Diego gewoon bovendrijven. Met 'You Got A Truck, I Got A Place To Go' verzeilen we al vlug terug richting Nashville met dit trio. 'Run Chicken Run' van Link Wray deed ons zo al vlug aan onze 'reunited' Seatsniffers denken maar bracht ook de dood van bassist Julio tot gevolg Nog even enkele dierlijke geluiden nabootsen op de Telecaster en dan was er het grote 'Andy Moment' in 'You Can Leave Your 'Pants' On'.

Het is mooi geweest met van zondag tot zondag 8 concerten and a whole lotta Orval. Misschien kriebelt het alweer op maandag maar toch leg ik me een dag verlof op...tegen die van 'Goezot' zeggen we tot de volgende, tot Rolmo's Roots Rock zeker. Wij tevreden , iedereen tevreden ;-)