© Rootsville.eu

Cadaster Jon Combo (B)
Roots - Rock 'n Roll
Cafe Crossroad Olen (25-02-2023)

reporter & photo credits: Freddie

info artiest: Cadaster John Combo
info club:
Café Crossroad

© Rootsville 2023


Zaterdag 25 februari en met onze vaste stelplaats Gevarenwinkel ging het in konvooi richting Olen (St. Jozef Olen) om acte de précense te gaan geven in één van de verkooppunten voor hetzelfde festival. Een konvooi dat via het 'Pallieter Café' te Herselt nog zou eindigen op een 'Salsa Party' in 't Schuurke' in de Gijmel en insiders weten dat het 'blonde goud' dan wel rijkelijk zal gevloeid hebben.

Dus afspraak in 'Café Crossroad' aan den 'ijzeren weg' in het dorp waar 'Cadaster Jon Combo' de dans zou gaan leiden. Oud gediende 'den Chiet' heeft nog steeds zijn vaste stek aan den toog maar diegene die dit iconische café vandaag de dag onder haar hoede heeft is niemand minder dan Caroline Cams. Het café is en blijft nog na al die jaren dezelfde juke-joint zoals nog weinig de tand des tijds hebben overleefd. Het bekijken van de affiches en/of stickers blijft hier een nostalgische belevening voor de bluesliefhebber.

Het enige pijnpunt hier bij de concerten is de belichting en daar kunnen tientallen Stella's niets aan veranderen. Het aan tredende 'Cadaster Jon Combo' komen uit de omliggende gronden van 'Sjock' maar voor de rest zijn ze even mysterieus als hun rock 'n roll. Een rock 'n roll die soms gespeend is met enige punk attitude en waarbij de instrumentale nummers dan weer zalvend het volle café komen te begeesteren.

Met opener 'This Heart Of Mine' doelen die van het 'Cadaster' misschien op Caroline maar hebben wij ons al verdiept in dat blondje uit Leuven, en ja, dat voelen wij...aan ons hartje. Ondertussen heeft de laatste van de club zich hier laten afzetten en thuis komen, dat is een probleem voor later, veel later ;-)

Gelukkig was een van de twee 'Chinese vrijwilliger' youngster Jef ook 'Chauffeur Blues' en zouden deze wildebrassen als er zijn Vic, Nico, Bram, Erwin, Fons, Joop en Docter Blues wel terug thuis komen op de voor hun bekende stelplaats. Paul 'Gruune' die durfde het dan aan om bij de groep te blijven. Ondertussen zaten die van het 'Cadaster' al bij de familiefilm 'Jungle Book' met 'I Wanna Be With You' AKA 'The Monkey Song'. Er was er zelfs eentje die zich inleefde als een heuse Orang-oetang.

De zanger van dit 'Cadaster Jon Combo' heeft zo zijn eigen klankkleur mar niemand die daar zich aan stoorde want we lieten ons meedrijven op met hun rock 'n roll, en die kwam als in een trance terecht met een slow versie van het instrumentale 'Black Eyses Rock'. Niemand, maar dan ook niemand die het aandurfde om een tango in te zetten en dat was een beetje spijtig.

Met 'Gimme One More Shot' zaten we zo plost bij de garage rock van Dr. Feelgood en leek dit op eerder Rock 'n Roll gebracht door Joe Strummer van 'The Clash'. De instrumentale nummers werden voornamelijk gedragen door de 'Horny' blazerssectie zeker ook bij het toch wel mooie 'Harlem Nocturne'. We kregen ook wat rock 'n roll van down under in de sfeer van de 'Detonators' maar geen bomsghell te bespeuren enkel de 'Mess Around' van Ray Charles en zo was dit het moment om even buiten te gaan adem happen.

We zitten kort in de buurt van 'Sjock' en het helaas verdwenen 'Rock Around Turnhout' en dus was eentje als 'Grashopper' hier op zijn plaats vanavond. Met 'Misirlou' zitten we bij een oude Arabische folk song maar ook bij het surfje van 'Dick Dale & The Del Tones' uit de 60-ties.

Er was een tijd dat Aussie 'C.W Stoneking' hier in Europa de pannen van het dak speelde hier bleven ze gelukkig liggen and so we're all goin' boogaloo met diens van 'To Love Me Or Die'. Wij besloten de 'Night Train' terug te nemen om zo te verdwaald te eindigen op een Salsa party. Stella en Fun, it's Rock 'n Roll Baby. Huu, genne Buana Vista Social Club met Doc aan de congas. Het was voor de 'Chauffeur Blues' enkel wachten tot de eerste in zwijm viel...en dat gebeurde ook..guess who?