© Rootsville.eu

Marco J & The Jaywalkers (I)
Diner & Concert
Don Petrol Tielt-Winge
(15-03-2023)
reporter & photo credits: Freddie


info club: Don Petrol
infpo band: Marco J & The Jaywalkers


© Rootsville 2023


Vanavond de berg op in 'Tielt-Winge', in de voorbije 'Vlaamsche' geschiedenis nog gewoon O-L-Vrouw Tielt tot de politiek er door die fusie tussen landelijke gemeenten voelden dat er geld te graaien viel. Sinds de laatste decennia is er al zoveel van onze legendes en cultuur door die zelfde politiek de nek omgewrongen maar gelukkig kan het verhaal rond de ontmoeting van 'Don Petrol' en 'Robert Johnson' (tot nu toe) nog niet ontkracht worden en dus up, up and away richting die gezellige juke-joint aan de voet van de Onze-Lieve-Vrouw kathedraal van Tielt

Na het 'diner' staan hier gewoon drie Italiaantjes op het podium al wordt dit meteen door Don Hans ontkracht. Het zijn gewoon tre Siciliani zo niet staat er volgend concert gewoon paardenbiefstuk op het menu en krijgt 'De Kuiper' in Vilvoorde er een geduchte concurrent bij ;-) Voorbije maand tijdens het concert van 'Don Diego' kregen we al een impressie te horen van hoe het zou klinken vanavond bij deze 'Marco J & The Jaywalkers'.

kaak, kaak, ne tweedekker...

Het zou een avondje worden vol rock 'n roll van het soort van de 'High School Bop' uit de 50-ties. Soms werd er door Marco J. wat Rumba ingestoken wat het muzikaal interessant kwam te maken. Opener waren twee nummers waarbij je een kleine toets van een Buddy Holly kon in weervinden. Marco Gioè aka Marco J. heeft zijn nieuwste project dus vol rock 'n roll gestoken en voor deze Europese tour werd er gelijk met 'Roll Roll Roll' ook een album uitgebracht.

Na een maand 'on the road' zal dit wel zijn tol beginnen eisen want persoonlijk vond ik kracht van zijn stemintonatie een beetje minder dan toen hij hier een maandje eerder met Don Diego op het podium stond. Ze zitten uiteraard hier niet op een zonnig eiland en den 'Don Petrol' is met respect ook niet 'Teatro Massimo'. Trouwens de welgekende 'Arancini' zijn hier in Vlaams-Brabant gewoon bitterballen.

UIt hun album 'Roll Roll Roll' brengen ze nummers als 'Big Green Eyes' en 'You're So Nice' en al meteen waren er 'Rockabilly chicks' die de resterende vierkante meter in hier 'Don Petrol' als dansvloer kwamen te benutten. Het is en blijft aanstekelijk die duivelse muziek uit de fifties. Steek er dan nog een Bo Diddley rifje in met 'You Can't Judge A Book...by Looking At His Cover' en dan weet je dat de sfeer snor zit.

'We Gotta Stop....denk er eens over' van onze eigenste Liliane St-Pierre dat kennen ze ongetwijfeld niet maar ze brachten wel een eervolle en aanstekelijke versie van Gary US Bonds zijn 'New Orleans' uit 1961 en kon zo iedereen meezingen van Well, come on ev'rybody take a trip with me, Well, down the Mississippi, down to New Orleans.

Surf daar blijven we vanavond ook niet van onthouden zoals uit hun album het nummer 'Jaysurfer'. Voor ons was het toen van uno, due, tre St. Feuillien Grand Cru en suften wij zo als tre amici verder de rock 'n roll nacht in. Ciao alla famiglia...

Don Hans e il suo consigliere

Amaro Averna no, no...St. Feuillien Grand Cru

tutto ciò di cui abbiamo bisogno è una bella canzone e un pianoforte...