© Rootsville.eu

Dry Riverbed Trio (NL)
Blue Rooster Event #8
Hanewijk Werchter
(23-03-2023)
reporter & photo credits :Freddie


info organisatie: Blue Rooster Event
info artist: Dry Riverbed Trio

© Rootsville 2023


De 'Hanewijk', home of the 'Hanewijk Tripel', is vanavond onze stopplaats voor een avondje vol blues, rockabilly en country en dit allemaal gebracht door het Nederlandse 'Dry Riverbed Trio'. Het was al sinds oktober 2022 geleden toen Kris & Co hier verzameling hielden in het 'Hanekot' voor toen het geweldige concert van 'BJ Scott'. Vandaag staat er iets totaal anders op het menu, buiten den 'Hanewijk Tripel' dan, want die blijft al was het maar om Duvel den Duvel aan te doen. ;-)

Dit trio zijn op onze podia al lang geen onbekenden meer en het waren zij die tijdens de laatste 'Blues in Schoten' zowat de ganse zaal aan het dansen kregen. 'Dry Riverbed Trio' bestaat uit gitarist en zanger Dusty Ciggaar, zanger en drummer Darryl Ciggaar en contrabassist Ronald Tilgenkamp en hopelijk hebben die van het 'Blue Rooster Event' ook wat ruimte gelaten om onze blue suede shoes te tonen vanavond.

We kregen hier al avonden met diverse muziekstrekkingen van Blues maar ook met singer-songwriters, over Americana tot zelfs Jazz. Vanavond duiken ze hier in het arsenaal van de categorie 'Roots' muziek en zo is het hier voor iedere muziekliefhebber 'The Place To Be'. Het event start rond de klok van 9PM en duurt...till the rooster call it a day. Je mag ons geloven, dit is jukebox-time zonder al teveel bindteksten.

de 'lounge room'

Buiten, een druilige avond. Binnen warm and ready to rock! Ronald, Dusty en Darrell begonnen er aan met een instrumentale intro maar je voelde duidelijk dat er meer nodig zou zijn om die van de 'Hanewijk' en omstreken aan het dansen te krijgen. Verder gingen ze met het bluesy 'Got You On My Mind' waarna het trio overschakelde naar 'One Bad Stud' van onze allergeliefde Blasters. Een nummer ook terug te vinden op het album The Blasters Bootleg' uit 1997.

Het 'Dry Riverbed Trio' wisselen met regelmaat van vocals en zo komen we aan het stukje country rock 'n roll met eentje van Buck Owens en Darrell on vocals waarbij Dusty alle 'Twang' uit zijn 'Strat' komt te halen. 'Back to the West Coast' dan met 'Pretty Baby' van Kim Wilson en zijn Fabulous Thunderbirds. Kregen we op de koop toe ook tijdens het Kim Wilson intermezzo een lange solo te verwerken.

De bezoekers van deze 'Hanewijk' hebben steeds nood aan wat interactie en doordat die van het 'Dry Riverbed Trio' de nummers aan elkaar rijgen is dit een euvel. Zelfs 'ons' Nitte was zichzelf niet meer. Voor de originele uitvoering van 'I Don't Want Much...Just need A Little Bit' daar laat mijn substantia grisea me dan even in de steek want het werd zowat door iedereen gespeeld van The Animals over Etta James, langsheen Magic Sam tot Jimmy Vaughan en ja hoor, zelfs Van Morrison. Vanavond staat dit ook op de playlist van het 'Dry Riverbed Trio'

Uit hun eigen album Chained and Bound' krijgen we de titeltrack en met het ophitsende 'Let The Monkey Go' wordt er toch voor wat animo gezorgd. Bij ons was dan 'Hanewijk Tripel' die slachtoffers aan het eisen was en de tol zou hoog gaan worden. ‘Playing That Old Guitar’ en de Georgia Slop’ van Jmmy McCracklin deden dan wat kriebels in de benen kruipen maar die 'Mini Skirts and Go Go Boots' daar bleven we van verscholen. Come On Let’s Go’ zou Richie Valens dan gezongen hebben en sloeg zo het vuur in de pan. Benieuwd of die van 'Sortie Blues' hun contract hebben boven gehaald? Nog net op de valreep liet 'Sniffer' Walter Broes me weten dat 'Just A Little Bit' van Rosco Gordon is, een rhythm 'n blues uit 1959...bij deze ;-) Dankoewel Walter.

Wij zien Dusty, Darrell en Ronald al terug nu zaterdag op de 11de editie van 'Rolmo's Roots Rock' in 'GC Tentakel' te Zonhoven.

zij waren er ook

maar ook Eva, Greet, NITTE, Caster, Andreas en...
die van de Hanewijk en The Blue Chevy's Crew.

Boom Boom, Out Go The Lights!