© Rootsville.eu

Cash Reloaded
Cash Tribute
't Schuurke Gijmel (Lagdorp) Zolder - 01-04-2023

reporter & photo credits: Freddie

info artiest: Cash Reloaded
info club: Schuurke

© Rootsville 2023


Vier jaar is het alweer geleden dat we hier bij de opening van Café 't Schuurke in de Gijmel aanwezig waren en sindsdien is dit voor mezelf en voor die van 'Gevarenwinkel' zowat onze vaste stek geworden. Ieder jaar opnieuw wordt deze datum door Monica en Danny gevierd en ook in 2023 is dit niet anders.

Ook dit jaar is het dit weekend drie dagen feest en zo was er gisteren al een party met DJ Pyke. Op zondag sluiten ze hier de festiviteiten af met één van de headliners van de buurtdag op het 'Gevarenwinkel Festival'. 'The Cover Up Band' is dus voor zondag maar vanavond duiken we het verleden in met 'Cash Reloaded' en hun eerbetoon aan Johnny Cash. 'Cash Reloaded' is een duo dat bestaat uit Hans Peeters en Gert Lontie en laten ons zo alle hits van 'The Man in Black' herbeleven.

Eerst dachten we dat er een aprilgrap onze richting uitkwam en het strijdtoneel van een avondje Cash in een 'Saturday Night Fever' kwam te veranderen maar gelukkig werd dit euvel vlug verholpen, het is trouwens geen 'Saslsa Night' en we zijn hier om te genieten van de nummers van 'The Man In Black'. Nummers gebracht door de baritone stem van Hans en Gert en waarvoor toch wel enkele nieuwe potentiële klanten waren komen opdagen.

Na een korte inleiding via 'Thirteen' kregen we de new wave hit 'Personal Jesus' die door Johnny Cash volledig werd getransformeerd en er wat later een cult hit mee scoorde. Met de daaropvolgende hits als 'San Quentin' en 'Cry Cry Cry' bevinden we ons zo midden in de legacy van Cash.

Het mad gezegd worden dat Mr. Lontie zich voortreffelijk van zijn taak kwam te kwijten en daardoor zo ook vroeger een plaatsje in de 'Tennesse Three' had kunnen veroveren. Cash Reloaded denderde verder met nummerrs als 'Home Blues' maar ook met het bij Neil Daimond geleende 'Solitary Man'.

Het zwaar melancholische 'Hurt' mocht uiteraard ook niet ontbreken al moet je een echte Cash fan zijn om dit nummer van 'Nine Inch Nails' te herkennen. Een song die pas in 2002 in het repertoire van Johnny Cash verscheen en er zo ook een latere hit mee had. Wanneer je weet dat Cash op 12 september 2003 kwam te overlijden heeft deze 'Hurt' toch wel een luguber kantje.

Terug dan in de meer bekendere era voor de dagdagelijkse Cash fans met 'Man In Black', het vrolijke 'Hey Porter' om dan het eerste gedeelte af te sluiten met 'Mystery Train'. Hans en Gert hadden dorst maar zo ook de bende van Gevarenwinkel, incluis de Ronaldo fan, de Wim.

Na wat socializing van die van 'Cash Reloaded' werd het tijd om er opnieuw aan te beginnen en dat deden ze met alom bekende 'A Boy Names Sue'. Na 'One' werd het even grasduinen biij andere songsmids en kregen we zo 'Won't Back Down' van Tom Petty en 'Heart of Gold' van Neil Young. We kregen zo ook 'Rusty Cage' van de rock band 'Soundgarden' waar ook onze 'Man in Black' wat later mee scoorde.

Country Boy' werd dan wat later opgedragen aan onze eigenste Bobbejaan Schoepen waarna we ons met z'n allen kwamen te verdiepen in 'Cocaine Blues'. Iedereen kreeg te hits te horen die we wensten, zo ook 'Walk The Line' en het afsluitende 'Folsom Prison Blues'. 'The End' dat was dan eentje van 'The Doors maar vanavond hier het sein voor de burgemeester van Varenwinkel om zijn overbekende yell 'Nog twie schoewen liekes' het café in te sturen wat onmiddellijk werd begrepen door die van 'Cash Reloaded'.

De bissers werden dan opgedragen aan Monica en Danny van 'Café 't Schuurke' en dat waren dan 'Ring of Fire' en 'Get Rhythm' en konden de 'discco lights' dan toch nog aan. Wij hadden met z'n allen genoten van 'Cash Reloaded' die ons hadden meegenomen in het arsenaal van de enige echte Johnny Cash (1932-2003). Morgen kan je 'Cash Reloaded' terugvinden aan de Basiliek van Scherpenheuvel voor 'den hoed' en dit is dan wel een late aprilvis.