© Rootsville.eu

Bart Buls & David Piedfort

De Loods Aarchot (De Knoet) - 06-04-2023

reporter & photo credits: Freddie

info club: De Loods

© Rootsville 2013


Na vorig jaar enorm genoten te hebben van hun 'Cooking With Knopfler' en zo ook op de buurtdag van 'Gevarenwinkel' kon ik dit uitzonderlijke duo toch niet links laten liggen voor hun concert in 'De Loods' te Aarschot. Bart Buls en David Piedfort dat is gewoon vuurwerk in welke combinatie ze ook op het podium staan en zijn we zo klaar voor deze 'BartFort Night' ;-).

Dat er een magische avond zat aan te komen kon je al voelen alvorens het duo het podium kwam te betreden. Lokale collega-muzikanten als David Ronaldo, Flor Colebunders en Lesley Verbeeck hadden ook dit voorgevoel en tekenden daardoor present, of was het om dat ene unicum te beleven dat David enkel twee gitaren mee had gebracht naar Aarschot.

We werden al meteen gerustgesteld toen Bart Buls en David Piedfort hier met eentje uit de 'Cooking With Knopfler' era begonnen en dus met 'Why Worry' van dat fabelachtige album 'Brothers in Arms', uit 1985 zaten de heren er meteen boenk op. Dit nummer samen met de titel van dat legendarische album, ja Bart en David we wisten het meteen. Jullie zouden ons gaan meenemen in een 'enchanted evening'.

Het werd vanavond rondtoeren in 'Memory Lane' met nummers als 'Let It Ride' van Ryan Adams, eentje dat je ook kan terugvinden op het solo album 'Parallel Minds' van Bart Buls uit 2018, het mooie 'I Can Hear Your Heartbeat' van Chris Rea en een original van Bart met als titel 'The Road To Me'. Willen of niet iedereen moest mee op deze trip zeker ook als David Piedfort het 'Loods Vijwilligers Koor' meekreeg op Steve Miller's 'The Joker'.

Een verdere sing-a-long kwam er met eentje Piet Van Den Heuvel en zo galmde plots uit een onverwachte hoek 'Hotel California' van de 'Eagles' uit de boxen. Such A Lovely Place als 'De Loods', yep dat kunnen we met z'n allen beamen. Net voor de koffie toverde Bart Buls dan nog eens 'Van Diemen's Land' uit zijn hoed, eentje van 'U2' en hun benadering van folkmuziek.

Nog maar net bekomen van dit alles of daar waren Bart Buls en David Piedfort dan weer en net als bij het eerste gedeelte was het voor de 'Dire Straits' en 'Mark Knopfler' fan -s ook nu meteen prijs met 'Sailing To Philadelphia'. Eentje uit het tweede solo album van Knopfler. Wanneer we spreken van een sing-a-long avond kan je toch zerker ook niet omheen Johnny Cash en dus speciaal ook voor die van 'Osschot' van diene van Hern'tals de 'Ring Of Fire'.

Of we Paul Carrack kennen? Da's zeker dat, want het was diezelfde Paul Carrack die in 2016 'Blues Peer' dat jaar van de ondergang kwam te redden. Paul schreef ook samen met Jim Capaldi en Peter Vale het nummer 'Love Will Keep Us Alive' schreven en in 1994 waren het Don Henley, Glenn Frey en hun 'Eagles' die dit nummer als single besloten uit te brengen. Je zou de lyrics van when we're hungry love will keep us alive ook kunnen vergelijken met die van B.B. King en Irma Thomas een jaar eerder uitbrachten en klonk als we may have to eat beans everyday, but we're gonna make it ook reeds een hit in 1965 voor Little Milton.

Op Oasis hun 'Don't Look Back in Anger' moest zelfs Sally niet wachten op een sing-a-long en zo klonk het door de ganse 'Loods' van And so Sally can wait, She knows its too late as we're walking on by, Her soul slides away, 'But don't look back in anger' I heard you say. 'Handle With Care' dan van 'The Traveling Wilburys'. In alle eerlijkheid geschreven door George Harrison maar om de vrede te bewaren in deze supergroep als colleftief nummer werd beschreven en daar waren Jeff Lynn, Bob Dylan, Tom Petty en Roy Orbison dan maar wat blij mee.

Een primeur dan hier in 'Osschot' want binnenkort zullen in selecte kring de nummers van 'Cooking With Knopfler 2.0' worden voorgesteld en zo konden wij er al eentje van horen. Maar waar je denkt dat dit heen zal gaan, dat weten we nog niet ;-).

Totaal iets anders dan was Dylan's 'All Along The Watchtower' en op de instructie dat iedereen die meeklapte een pint verdiende die avond kon je het resultaat al wel voorstellen. Er zat zelfs meer ritme in dan bij Ben Crabbé :-). David toverde dan weer 'Wicked Game' van Chris Isaak uit ziin hoed maar met 'Splendid Isolation' van Warren Zevon was dit mooie liedje uit.

Jokke Knoet ging dan maar vlug met 'den hoed' rond en zo kregen we als bisser nog een Cash'ke. 'Hurt' werd dan een mooi en beklijvend einde van deze wonderlijke sing-a-long avond. Of we dit verwacht hadden? Ja, zeker en dat zag je ook aan dit 'Full House' vanavond en zo hopen we maar dat 'Jokke Knoet' terug op dezelfde weg blijft verdergaan want we hebben met z'n allen toch mooie herinneringen aan het 'Loodscafé'. Bart en David een dikke merçi en we kijken al uit naar 'Cooking With Knopfler 2.0'...