© Rootsville.eu

Mike & The Moonpies (US)
Roadhouse en Truckers Country
De Djoelen Oud-Turnhout (Goezot) - 07-04-2023

reporter & photo credits: Freddie

info band: Mike & The Moonpies
info club: Goezot

© Rootsville 2023


Met in hun bagage ongetwijfeld 'One To Grow On', hun achtste studioalbum uit 2021 zijn Mike and The Moonpies richting 'Goezot' afgezakt en dit allemaal voor een Belgische première. Of het een one-night stand zou gaan worden was niet geweten. We werden meteen op de hoogte gesteld dat de soundcheck bijzonder stevig was en ook dat 'Line Dancers' van de dansvloer zouden worden verwijderd.

Wij verhuisden zo dan maar richting second line voor dit Redneck feestje waarop de trefwoorden 'Tennessee Whiskey' en 'Hot Women' meermaals zullen terug komen vanavond. Mede door onze Belgische wetgeving was van een goede ouderwetse 'Fat boy' hier geen sprake. De kippengaas om deze muzikale cowboys te beschermen tegen rondvliegende bierflesje was door de security toen al terug weggehaald en hielden we het zo bij een fraai opgebouwd podium. Bij het betreden van het podium zagen deze 'Mike and The Moonpies' er eerder 'country truckers' uit, meer dan de verwachte cowboys.

'Cowboy Pete' werd vanavond aangesteld als 'Master of Cermonie' en wist ons te vertellen dat er hier ergens op een mooie omgeving ook ieder jaar een festival wordt gegeven door deze 'Goezot'. Dit jaar valt dit gebeuren op 2,3 en 4 juni met als titel 'Goezot in 't Hofke'. Een event met een roots- en een bluesdag en met headliners als Jason Ringenberger, Nick Moss, GA-20, Tammi Savoy, McKinley James, Tammi Savoy, Sister Suzie e.v.a. Toen al hadden we als twee cowboys uit 'Gevarenwinkel' al besloten om een convoy in te gaan leggen tegen dan. Nu zijn we uiteraard hier voor 'Good Old Country Music'.

Hard? in geen geval, wel stevige jukebox- en truckers country zoals je het ginds in om het even welk roadhouse in Texas bijna dagelijks kan beleven. Met meer dan 250 optredens per jaar hebben deze 'Mike and The Moonpies' geen playlist nodig en komen de nummers zo maar uit de boxen. Zelfs van bindteksten heeft Mike Harmeier ons onthouden en beperkt hij zich tot een zeldzaam opsommen van zijn 'Moonpies'.

Openen doet Mike Harmeire met 'Paycheck to Paycheck' uit hun recenste album 'One To Grow On' en voelden we het ook meteen. Line dancing is nu niet voor vanavond. Wel het verorberen van 'cold beer' en af en toe een Two-Step proberend zoals iedere 'Social Drinker' het in Texas wel moet kunnen. 'Smoke 'Em If You Got 'Em' kan je dan weer terug vinden op een van hun 'Bootlegs' uitgaven. Aan de andere zijde van deze 'Club Goezot' zagen we een verdwaalde trucker in het gezelschap van 'Hot Women' zowat iedere tekst mee kelen, het beer drinking incluis.

De Telecaster van Catlin Rutherford en de Steelguitar van beertje Zachary Moulton geven een getrouwe sound weer van hun country muziek. De award voor het visuele concept van de band die gaat zonder twijfel naar bassist Omar Oyoque. Verder is er ook drummer Taylor Englert die hier vanavond zijn drum sticks 90 minuten zal loslaten op zijn snare en toms. De club zat voor dit concert afgeladen vol en zo waren ook de opperhoofden van Sjock en Turnhout Royale aanwezig.

In 2020 brachten 'Mike and The Moonpies' ook het album 'Touch of You: The Lost Songs Of Gary Stewart' uit, en van dat album krijgen we hier vanavond te horen zoals 'Bottom Of The Pile'. Gary Stewart was een 'Outlaw Country-singer' die helaas in 2006 kwam te overlijden maar Mike is en blijft fan van deze 'King of Honky Tonk' met ook heel wat Southern Rock invloeden.

Het tempo bij deze 'Mike and The Moonpies' ligt waanzinnig hoog en met een ellenlange playlist is het al opmerkelijk te noemen dat Mike zowat alle teksten by heart zingt. 'Dance With Barbara' wordt dan weer een puur honky tonk moment en met 'Every Hour On The Hour' is de Tennessee Whiskey nooit ver uit de buurt. Maar hé? waren we geen social drinkers vanavond. Helaas komt er ook een einde aan deze country night hier in 'Club Goezot' en nee er komen geen bissers. Wel blijven 'The Moonpies' nog in een hels tempo van jetje geven tot de armen van drummer Taylor het komen te begeven. Wij gaven onze paarden dan maar de sporen richting prairie. Yeehah!Friday Night @ Club Goezot
A night for Cold Beers, Hot Women and good old Country Music.