© Rootsville.eu

AC & Double U Pete (B)
Blues 'n Rock, Irish Folk
De Geensmolen Drieslinter - 04-05-2023

report & photo credits: Freddie

info band: AC & Double U Pete
info club: De Geensmolen

© Rootsville 2023


Net op de vooravond van 'Moulin Blues' vonden we toch nog een gaatje om ons terug richting 'De Geensmolen' te begeven voor Anke, voor ons Breugelkiekske maar ook voor Alain Counye aka AC die hier samen met zijn 'Brother in Arms' Double U Pete als zijnde 'AC & Double U Pete' een muzikaal avondje komen vullen.

Nu de eerste zomerse lentedag een feit is kan ook de 'Bar Sum' hier worden geopend en zo is het reeds bijzonder druk bij onze aankomst. Deze watermolen werd gebouwd voor 1756 en is een geklasseerd als beschermd monument sinds 1994. Het gebouw werd zorgvuldig gerestaureerd en ligt op een punt waar de 'Grote en Kleine Vliet' samenvloeien in de 'Grote Nete'. Daar er hier vroeger koren en olie werd gemalen is deze plaats nu een oord van rust langsheen mooie wandel- en fietspaden alwaar 'Anke Vrancken' diverse evenementen en hobby samenkomsten organiseert. Je kan er zo ook terecht voor een gezellige babbel maar om de twee weken ook op donderdagavond voor het beleven van een leuk concertje.


foto © Mil

In 1928 kwam de molen in handen van de familie Geens, vandaar de naam. Deze watermolen was 70 jaar geleden de plaats waar de dochter van de laatste molenaar de liefde van haar leven ontmoette, de Mil. Een liefde die nog steeds stand houdt en zo komen de molenaarsdochter en haar Mil hier nog wekelijks op bezoek en wordt een foto van 'Mil' hier als levensgrote banner met toestemming gebruikt voor de 'Bar Sum'.'De Geensmolen', een verhaal dus over 'Endless Love'.

Wij zijn hier uiteraard voor het muzikale event met 'AC & Double U Pete' vanavond en ook om Els van Half Blind Willie een gelukkige verjaardag te wensen ;-). 'AC' kennen we al heel wat jaren van toen hij zelfs nog gitarist was bij één van onze oudere blues bands in België met name 'Chilly Willy'.

Al een tijdje uit ons gezichtsveld verdwenen zijn we toch benieuwd hoe het nu gesteld is met Alain Counye. 'Double U Pete' oftewel Wilfried Peeters zijn muzikale achtergrond ken ik iets minder buiten dat hij soms de gitaar ter hand neemt bij de vrienden op de camping van het jaarlijks 'Gevarenwinkel' festival. Samen spelen ze ook bij de 'Hoodooman' en dus waren mijn compagnon de route en ons 'Breugelkiekse' benieuwd want ...'Curiosity killed the Cat'.

We krijgen vanavond een mix van blues, rock en Irish folk. Aan boord kwam ook de 'Chappy', de vroegere bassist van 'Chilly Willy' nu nog den Huibbe en ze konden hier een reünie party'ke organiseren. Openen doen dit duo met een swampbluesje van Tony Joe White en met diens 'Polk Sallad Annie' zit de sfeer er meteen in. Ook eentje van Paul Butterfield krijgen we te horen net als rhythm 'n blues met 'I Got A Woman' van Ray Charles.

Tijd dan om er een dosis Irish Folk aan toe te voegen en dat is steeds positief voor de stemming, zeker met nummers als traditional 'The Old Man' of 'Galway Gal'. Nog eentje van dien aard om ze zo ook buiten in de 'Summ Bar' te laten applaudisseren is 'Whiskey in the Jar' dat wij in onze wereld dan weer kennen van 'Thin Lizzy'.

We krijgen zelfs 'Suzie Q' neeje niet die van de wafels maar van Dale Hawkins uit 1957 in de versie van het swampbluesje van 'CCR'. Even terug naar de hedendaagse muziek met twee hits van 'Nathaniel Rateliff & The Night Sweats' met diens superhit 'I Need Never Get Old' maar ook met de ambi meezinger 'SOB'. Met 'Rock This House' is het nu eens geen tijd voor een koffie maar voor een fris pintje

Met 'Catfish Blues' belanden we bij het begin van het tweede gedeelte bij Muddy Waters net als met 'Can't Be Satisfied' en zo wordt een beetje medley-time hier vanavond. Zo is er nog een klein intermezzo met 'Runnaway Boys' van de 'Stray Cats' maar schakelen 'AC & Double U Pete' dan vlug over naar de legacy van 'The Doors'. Toch ook een opmerking van ons 'Breugelkiekse' want het zijn nu net deze 'Doors' die gewoonlijk openen LOL.

Nummers als 'Riders On The Storm', 'Light My Fire', 'Love Me Two Times' en Roadhouse Blues' passeren de revue. Toch nog even de mandoline ter hand nemen dacht 'Double U Pete' en zo komt Rory Gallagher bovendrijven al is het nog een beetje vroeg om naar onze 'Hometown' te trekken. Tijd dan voor wat rock covers met 'Whole Lotta Love', 'Hey Joe' en een algemene interactie op 'We Will Rock You' en 'Born To Be Wild'....Once we were young and b....

Met algemene goedkeuring verder dan maar met enkele nummers van U2 met 'When Love Came To Town' en voor 'I Will Follow' moest ik even de hulplijn van Anke inroepen. Ook 'The Beatles' kwamen aan bod met hun 'Helter Skelter', en ja in 1968 werden de 'Fab Four' aanzien als een rockband. Andere kost dan maar met 'Locomotive Breath' van Jethro Tull en meteen schoot onze Vic wakker. Ik dacht zo en wat nu met de dwarsfluit? geen fluitje van een cent want 'Double U Pete' toverde zo maar een 'Thin Whistle' uit zijn zakken. Can do!

We kregen op algemeen verzoek ook nog een cool down met 'Old Love' van Eric Clapton alvorens naar de apotheose toe te werken met AC/DC. In hel waren we, maar ook in 'De Geensmolen' waar dit allemaal. Helemaal meegaand in de sfeer sneuvelden er wel wat glazen maar whatever, de brouwer moet maar sponseren. Niet slecht voor een Birthday Party' van Els en omdat we toch al op de 'Highway To Hell' zaten kregen we nog wat 'Sympathy For The Devil' van Mick en de zijnen. CU! En zo ook al een gelukkige verjaardag morgen aan Vanessa.