© Rootsville.eu

Bob Corritore & Jimi 'Primetime' Bluesband ft. Tail Dragger (US)
Blues & Live recording
Hnita Hoeve Heist-op-den-Berg (05-05-2023)

reporter & photo credits: Elke VDV

info band: Bob Corritore - Jimi 'Primetime' Smith
info club:
Hnita Hoeve

© Rootsville 2023


Op vrijdagavond in opdracht van 'Rootsville' richting de 'Hnita Hoeve' in 'Heist-op-den-Berg' voor koninklijk bezoek van enkele namen uit de bluesscène. De echte royals die hadden verstek laten gaan en bevonden zich al in Londen. Hier maakten vanavond niemand minder dan 'Bob Corritore & Friends' hun opwachting.

Naast Bob Corritore zelf bestaat de band ook nog uit 'Jimi 'Primetime' Smith' met wie hij onlangs nog het album 'The World In A Jug' uitbracht. Verder is er ook nog 'Rockin' Johnny Burgin', bassist Yahni Riley (zoon van Dave Riley), drummachine 'Brian Fahey' (The Paladins), en mogen we zeker ook de iconische 'Tail Dragger' niet vergeten. Een waanzinnige bezetting dus en zo was ook deze 'Hnita Hoeve' er klaar voor net als de technicus want zo zou er zelfs als kers op de taart een 'Live' registratie gebeuren voor een nieuw album in deze prachtige locatie.

Bob Corritore is naast een mondharmonica speler in de eerst plaats ook een producer en heeft meermaals de taak op zich genomen om samen met andere blues muzikanten een album op te nemen als ondersteuning in de eerste plaats voor onze allergekende 'Chicago Blues' want het was in de 'Windy City' dat Bob's geboortewieg in 1957 stond. Het was Muddy Waters die Bob Corritore zou beïnvloeden voor het spelen van 'de' blues. De muzikanten die door Bob werden uitgenodigd voor het opnemen van een album is nu al ellenlang.

Jimi 'Primetime' Smith komt dan weer uit de bluessène van 'Maxwell Street' in Chicago. Zijn moeder was de invloedrijke blues madam 'Johnnie Mae Dunson' AKA 'The Big Boss Lady'. Deze Johnnie May bracht in 1972 samen met Jimmy Reed de single 'Same Ol Thing' uit en het is net van die Jimmy Reed dat deze Jimi 'Primetime' Smith' de skills leerde voor het bespelen van een sixstrings. De connectie met Bob Corritore die dateert al van de 70-ties.

'Tail Dragger' begon zijn leven bijna 83 jaar geleden in Arkansas. Met als toepasselijke titel 'Long Time Friends in The Blues' bracht samen met Bob Corritore een album uit in bij 'Delta Groove Records' in 2012. Tail Dragger trad in de jaren zeventig en tachtig regelmatig op in blues clubs in Chicago en bracht een aantal commercieel maar helaas niet-succesvolle singles uit. Afgezien van zijn periode in de gevangenis, duurde het tot 1996 voordat zijn debuutalbum, Crawlin' Kingsnake, verscheen. 'Tail Dragger' behoort tot de nog levende legenden in de Blues scène.

'Rockin' Johnny Burgin' werd geboren in 'Pennsylvania' maar groeide op in het muzikale broeinest Mississippi. Hij begon zijn carrière als DJ aan de Universiteit van Chicago. Door een toevallige ontmoeting in 1988 met harpspeler David Waldman, die speelde en opnam met Tail Dragger, leidde tot een reis naar Chicago's West Side om Tail Dragger te ontmoeten en bij te spelen. Burgin bracht tussen 2010 en 2020 zeven cd's uit en verhoogde zijn tourschema tot meer dan 250 avonden per jaar. In 2016 verhuisde hij van Chicago naar Californië en werkte hij samen met West Coast-spelers zoals Aki Kumar, Kid Andersen en Alabama Mike.

Neem daarbij nog een uitstekende ritme sectie met 'Brian Fahey' als drummer, die we uiteraard ook nog kennen van bij de helaas gestopte 'The Paladins', 'Yahni Riley' als bassist en zoon van, en zo staat hier een meer dan uitstekende bezetting op dit mooie podium van de 'Hnita Hoeve'. Verder in het concert zal ook nog de plaatselijke Steven even komen meeblazen en maakt dit allemaal de aanzet voor een meer dan geslaagde 'Chicago Bluesnight' hier in Heist-op-den-Berg.

Opener is 'Walkin' eentje dat je ook kan terugvinden op het album 'The World in A Jug'. Volgen ook nog nummers als 'Honey Bee' en Cold Chills' en zo lijkt het erop of de 'Hnita Hoeve' zich midden in Chicago bevindt. Op 'My Head is Bold' mag dan ook Steven De Bruyn aka 'Stevo Harpo' even komen meeblazen voor zijn portie van eeuwige roem hier met deze bluesnamen. Al is die in ons landje zijn roem al jaren verzekerd.

'Stop Lyin' wordt dan weer opgevolgd door 'Did I Hurt Your Feeling' maar ook nog 'No Place To Go'. 'Johnny Burgin' die schraapte dan de keel op 'When The Bluesman Comes To Town' en 'I Got To Find Me A Woman', beiden uit zijn 'Live' album. Tijd ook om zo dan 'Tail Dragger' het podium op te roepen. Nog even terzijde, de naam 'Tail Dragger' werd 'James Yancey Jones' teobedeeld door niemand minder dan 'Howlin' Wolf' en zo diepen we met A Bluesman Comes To Town' nog verder in het low-down Chicago Blues arsenaal.

Dat 'Tail Dragger' nog steeds bij machte is om het publiek te entertainen hier in de 'Hnita Hoeve' staat buiten kijf. Zeker wanneer hij alle dames naar voor wist te halen en zo werd 'Shake It Baby' de ideale afsluiter voor deze legendarische blues-party hier in Heist-op-den-Berg.