© Rootsville.eu

Hoodooman (B)
Blues
be-Mine Blues (Muzecafé) Zolder - 14-05-2023

reporter & photo credits: Freddie

info band: Hoodooman
info club: be-Mine Blues

© Rootsville 2013


Ook hier bij 'be-Mine Blues' sluiten ze op met deze 'Sunday Evening Blues' het clubseizoen af met de bluesband 'Hoodooman'. Een seizoen dat bijzonder vruchtzaam verliep met het fantastische concert met 'David Ronaldo, Kathleen Vandenhoudt en Charly Verbinnen', maar ook met het programmeren van de laureaten van de 'Belgium Blues Challenge 2022', 'Özgür Hazar's Blues Syndicate', 'Los Chupitos', 'The Fast Food Kings', de rauwe North Mississippi blues van 'Well Well Well', onze ouderdomdekens 'Chilly Willy', 'The Travellin' Blue Kings', en de geweldige ressurection van 'Bourbon Street'

Tijd nu om de focus te leggen op de 6de editie van het festival op 10 juni met op de affiche 'Boogie Beasts', 'Guy Verlinde & Steven Troch', 'Travellin' Blue Kings', 'RedRed', 'Bourbon Street' en 'Lapwing Trail' en zo wordt het alsmaar een zware taak om ieder jaar weer beter te doen.

'Hoodooman' bestaat naast AC aka Alain Counye, Double U Pete aka Wilfried Peeters ook nog uit Noël Vandenbroeck aan de drums en bassist Jo Vanuffelen. Met hun blues mogen we ook een deel funk verwelkomen. De band stond al een tijdje in de steigers maar toen kwam Corona roet in het eten te gooien. de andere ze vandaag een hart onder de riem te steken krijgen ze steun van enkele leden van 'Chilly Willy' zoals ouderdomsdeken drummer Walter Cuyvers, de andere helft van de ritme sectie Roel Celis en gitarist Dirk Piselé aka de Pizze.

Ze openen vandaag de debatten met harper en blues-shouter 'Double U Pete' aan het roer op 'Catfish Blues', eentje dat in 1941 werd opgenomen door Robert Petway en later in de geschiedenis onder vele arrangementen een eigen leven ging leiden. Onder meer Muddy Waters kwam zijn 'Rollin' Stone' zo met andere lyrics in te leiden maar gelukkig was destijds er nog geen sprake van plagiaat.

Vanaf 'Chicago Line' sluipt bij de heren via de 'Strat' van AC de funk in hun blues. Bij funk ligt de rhythm 'n blues niet ver af en zo schakelen deze 'Hoodooman' dan weer vlotjes over naar 'I Got A Woman' welk door Ray Charles in 1954 de charts werd in gezongen. Meteen dan al een cool down te noteren met het al even bekende 'Rambling' en zo duiken we dan de geschiedenis in met Robert Johnson.

Ook regelrechte soul weten die van de Hoodooman' te brengen en zo brengen ze van Otis Redding diens 'Try A Little Tenderness' zonder er zich aan te verbranden. De eerste set wordt nog gekleurd door 'I Don't Need No Doctor' eentje dat ooit ook op de playlist stond van 'Brother Ray'. Het geweldige 'Take Me To The River' van Al Green en het al even onvermijdelijke 'Congo Square' en zo zijn de NOLA funk liefhebbers van 'The Neville Brothers' dan ook weer in hun nopjes. Die van 'Chilly Willy' zonder 'de' Willy genoten en keken ernaar.

'Run Trough The Jungle' dan, ja, dat is nog vlees noch vis maar een swamp popbluesje van die geweldige band 'Creedence Clearwater Revival' uit 1970 en zo zijn we vertrokken voor het tweede gedeelte en is het einde van 'b-Mine Blues' hun clubseizoen 2022-2023 nakende. Na 'Grandma's Had A Brand New Hat' komen we dan toch terug in de blues te verzeilen met 'Black Cat Bone'.

Ook met 'Working Man Blues' krijgen we een standard die al menige watertjes heeft doorzwommen. Het nummer werd als eerste opgenomen in 1923 door King Oliver en zelfs Bob Dylan gebruikte het om er een arrangement te schrijven voor zijn #2. 'Don't Worry Baby' hier gaat de show gewoon verder en met 'Oh Well' zitten we zo midden in de Britse blues revival. Doordat dei van Chilly Willy aanwezig zijn konden die van de 'Hoodooman' er toch niet gewoon uitgaan en dus werd 'Shake Your Hips' van Slim Harpo dan maar de gedoodverfde uitsmijter en zo boeken toe voor de passage van deze 'Hoodooman' bij deze kompels maar tevens ook voor het clubseizoen hier in het 'Muzecafé' en misten we zo dan toch nog een walsje van de Rocco.